top of page

Remi De Smet speelt mee in Piet Piraat-show

Remi De Smet, bekend van Wickie De Viking en 'K2 Zoekt K3', speelt mee in de nieuwe Piet Piraat-show 'De Schat van de Propere Zeeën'.


Peter Van de Velde en Remi De Smet © Studio 100
Peter Van de Velde en Remi De Smet © Studio 100

Het is niet de eerste keer dat Remi te zien is in een Studio 100-productie. Zo zong en danste hij als kind mee in de Samson & Gert Kerstshows, speelde hij samen met Peter Van de Velde in de musical 'Robin Hood' en gaf hij gestalte aan niemand minder dan Wickie De Viking. In de tv-wedstrijd 'K2 Zoekt K3' strandde hij in de halve finale. Op dit moment toert Remi doorheen heel Vlaanderen en Nederland met de nieuwe Bumba-show 'Bumbina Komt Spelen'.


Remi, Bumbina, Bumba en Bumbalu © Musicalvibes
Remi, Bumbina, Bumba en Bumbalu © Musicalvibes

Nieuwe Piet Piraat-show


Op 1 april gaat de nieuwe Piet Piraat-show in première. In 'De Schat van de Propere Zeeën' gaat hij de strijd aan tegen de vervuiling van de zee. Remi De Smet speelt de rol van Bertus Bandiet. Berend Brokkenpap, Stien Struis en Steven Stil doen voor het eerst niet mee in een show van Piet Piraat en zijn dus niet te zien in deze voorstelling.


Piet Piraat Show © Studio 100
Piet Piraat Show © Studio 100

Het verhaal


Piet Piraat is met zijn Scheve Schuit naar het eiland ‘Bananos’ gevaren om daar in het aangespoelde scheepswrak van Kapitein Vuilbaard op zoek te gaan naar een schat. Op het eiland ontmoet hij de jonge, stoere knaap Bertus Bandiet. Die waarschuwt Piet Piraat voor de vloek die op het wrak rust doordat Kapitein Vuilbaard de zee vervuilde. Piet Piraat weet dat deze vloek helemaal niet echt is, want hij heeft de vloek zelf bedacht om piraten die de zee vervuilen angst aan te jagen en een halt toe te roepen. Piet Piraat is namelijk een voorvechter van de propere zeeën. Onbevreesd gaat hij op zoek naar de schat. Maar dan blijkt er toch een spook rond te dolen op het eiland. Is de vloek dan toch echt?

Troepsoep


Bij een nieuwe show hoort natuurlijk een nieuw nummer. 'Troepsoep' is het themanummer van de voorstelling. Het is sinds 2019 geleden dat Piet Piraat nog eens een nummer uitbracht.BRON: Studio 100

Comments


bottom of page