top of page

Piet Piraat maakt strand schoon voor nieuwe show

Piet Piraat maakte met de hulp van tientallen Koksijdse kinderen het strand van Koksijde proper, naar aanleiding van zijn nieuwe show 'De Schat van de Propere Zeeën'.


Piet Piraat in Koksijde © Studio 100
Piet Piraat in Koksijde © Studio 100

Met de steun van Mooimakers maakten tientallen kinderen samen met de enige echte Piet Piraat het strand van Koksijde schoon. De actie stond in het licht van zijn nieuwe theatershow 'De Schat van de Propere Zeeën'. Piet Piraat is namelijk een voorvechter van plastiek-vrije zeeën en oceanen.


Het verhaal


Piet Piraat is met zijn Scheve Schuit naar het eiland Bananos gevaren om daar in het aangespoelde scheepswrak van Kapitein Vuilbaard op zoek te gaan naar een schat. Op het eiland ontmoet hij de jonge, stoere knaap Bertus Bandiet. Die waarschuwt Piet Piraat voor de vloek die op het wrak rust doordat Kapitein Vuilbaard de zee vervuilde. Piet Piraat weet dat deze vloek helemaal niet echt is, want hij heeft de vloek zelf bedacht om piraten die de zee vervuilen angst aan te jagen en een halt toe te roepen. Piet Piraat is namelijk een voorvechter van de propere zeeën. Onbevreesd gaat hij op zoek naar de schat. Maar dan blijkt er toch een spook rond te dolen op het eiland. Is de vloek dan toch echt?


De visual © Studio 100
De visual © Studio 100

De castleden worden later bekendgemaakt. Het is niet zeker of Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil zullen meespelen. De regie is in handen van Stefan Van Guyse, die al met Peter Van de Velde samenwerkte voor de Piet Piraat Halloween Show in Plopsaland De Panne. 'De Schat van de Propere Zeeën' gaat in première op 1 april in Puurs. Daarna trekt hij door heel wat kleine schouwburgen en culturele centra in Vlaanderen.


TICKETS & INFO: studio100.com

BRON: HLN, Studio 100

留言


bottom of page