top of page

Dit is de volledige hoofdcast van 'Vergeet Barbara'

Naast Gert Verhulst, James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans zullen ook heel wat andere acteurs schitteren in 'Vergeet Barbara', een nieuwe feelgood-musical met de hits van Will Tura. Ondertussen zijn er al meer dan 45.000 tickets verkocht.


Castvoorstelling © Studio 100
Castvoorstelling © Studio 100

Door de coronacrisis moest de musical met twee jaar worden uitgesteld, maar dit najaar is het eindelijk zover: de première van 'Vergeet Barbara', een nieuwe komische musical van Studio 100 met de hits van Will Tura. Het wordt een prestigieus eerbetoon aan Will Tura, want de keizer van het Vlaamse lied wordt dit jaar 80.


Gert Verhulst: "Mijn bewondering voor Will Tura is enorm groot en ik ben een echte fan. Eigenlijk is Tura geen zanger maar gewoon een monument! Ik ben heel blij dat Will ons het vertrouwen heeft gegeven om met zijn rijke oeuvre aan de slag te gaan. Het zal dan ook bijzonder moeilijk zijn om voor deze voorstelling een keuze te maken uit al zijn prachtige songs."

Will Tura: "Met de spektakel-musical '40-45', waarvoor ik samen met Steve Willaert de muziek schreef, ging in 2018 een lang gekoesterde droom in vervulling. Studio 100 heeft van die voorstelling echt iets uniek gemaakt. Toen Gert Verhulst me vroeg of hij mijn muziek mocht gebruiken om een nieuwe feelgood musical te maken heb ik geen seconde getwijfeld! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in!"

Anja Van Mensel: "Het verhaal dat we aan het schrijven zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater wordt steeds mooier en langer. Na de succesmusicals '40-45' en 'Daens' ben ik bijzonder blij dat we vanaf november 'Vergeet Barbara' kunnen verwelkomen in Puurs. Deze keer geen voorstelling over een groot historisch thema maar een swingende feelgood musical!"

Will Tura en Gert Verhulst © Kristof Ghyselinck
Will Tura en Gert Verhulst © Kristof Ghyselinck

Cast


Vandaag werd de volledige hoofdcast voorgesteld. Bezieler en producent Gert Verhulst maakt met deze voorstelling zijn musicaldebuut. Hij wordt bijgestaan door vaste waarden Jonas Van Geel, James Cooke en Jelle Cleymans die in het nieuwe stuk zijn zonen zullen spelen. Zij worden geflankeerd door Peter Van de Velde, Free Souffriau, Goele De Raedt, Charline Catrysse, Michiel De Meyer, Tom Audenaert en Hilde Van Wesepoel. Een 20-koppig ensemble maakt de cast compleet.Crew


Tijl Dauwe is de regisseur. Gert Verhulst schrijf het script. De prachtige muziek komt van Will Tura. Steve Willaert staat wederom in voor de arrangementen. De muziek wordt gebracht door een live orkest. De tribunes zullen voor het eerst tijdens een musical in het Pop-Up Theater niet rijden.


Tijl Dauwe: "Het wordt een stuk waarin meer gedanst zal worden dan gewoonlijk en dat gaat gepaard met de emotionaliteit uit de nummers van Will Tura."

Het verhaal


In 'Vergeet Barbara' gaan we terug naar de hete zomer van 1976, het jaar dat Lucien Van Impe de Ronde van Frankrijk wint. Gert Verhulst is de cafébaas Willy. James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans zijn respectievelijk de zonen Achiel, Arthur en Albert. Willy staat samen met zijn oudste zoon Achiel achter de toog van café 'De Sportvriend', een volkscafé in de jaren ’70. De tweede zoon Arthur is vooral bezig met muziek en probeert door te breken met zijn rockbandje. De jongste zoon Albert is de oogappel van Willy, die hoopt dat hij dit jaar de kermiskoers wint. Op een dag verschijnt er in het dorp een mysterieuze dame, Barbara, die een groot geheim meedraagt. Het leven van de 4 mannen wordt volledig op stelten gezet… en het verhaal eindigt met een erg verrassende ontknoping.Extra voorstellingen


Ondertussen zijn er al meer dan 45.000 tickets verkocht voor de musical. Studio 100 heeft daarom extra shows ingepland vanaf 1 juni 2023. De musical gaat in première op 14 december 2022 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info zijn te verkrijgen via www.vergeetbarbara.beBRON: HLN, Studio 100

Comments


bottom of page