top of page

Will Tura krijgt eigen musical

Will Tura, 80 jaar maar nog steeds de grootste Vlaamse artiest aller tijden, wordt in de bloemetjes gezet. Zijn bekende oeuvre wordt ingezet in de Spektakel-Musical 'Vergeet Barbara' die in 2022 speelt in het Studio 100 Pop-Up Theater. "Ik heb geen seconde getwijfeld", zegt een fiere Will Tura.


Will Tura en de cast © Studio 100
Will Tura en de cast © Studio 100

Als eerbetoon voor de 80ste verjaardag van Will Tura lanceert Studio 100 dé feel good-musical van 2022: 'Vergeet Barbara'. Met zijn mooiste nummers, indrukwekkende decors en een fantastische cast wordt het een echt spektakel. Niemand minder dan bezieler en producent Gert Verhulst maakt met deze voorstelling zijn musicaldebuut. Hij wordt hierin bijgestaan door kleppers als Jonas Van Geel, James Cooke en Jelle Cleymans die in het nieuwe stuk zijn zonen zullen spelen. De indrukwekkende hoofdcast wordt op het podium geflankeerd door een 5-tal bijrollen, een 20-koppig ensemble en een spetterend live orkest dat een muzikale en humoristische reis maakt door het rijke oeuvre van de keizer van de Vlaamse muziek.


Gert Verhulst: "Mijn bewondering voor Will Tura is enorm groot en ik ben een echte fan. Eigenlijk is Tura geen zanger maar gewoon een monument! Ik ben heel blij dat Will ons het vertrouwen heeft gegeven om met zijn rijke oeuvre aan de slag te gaan. Het zal dan ook bijzonder moeilijk zijn om voor deze voorstelling een keuze te maken uit al zijn prachtige songs. Ik ben ook bijzonder fier en dankbaar dat ik het podium mag delen met kleppers als Jonas Van Geel, James Cooke en Jelle Cleymans."

Het verhaal


Het is 1976. De zomer is heet en zwoel. Lucien Van Impe wint de Tour de France, Boudewijn zit 25 jaar op de troon en opent de allereerste metrolijn in Brussel, Ivo Van Damme behaalt twee zilveren medailles op de Olympische spelen en de boeren gaan op bedevaart naar Scherpenheuvel om voor regen te bidden.


Ondertussen draait het terras van café ‘De sportvriend’ op volle toeren. Willy (Gert Verhulst) baat het café al jaren uit, samen met zijn oudste zoon Arthur (James Cooke). Zijn tweede zoon Achiel (Jonas Van Geel) is vooral bezig met muziek en probeert door te breken met zijn rockbandje. Maar Willy’s hoop is vooral gevestigd op zijn jongste zoon en oogappel Albert (Jelle Cleymans). Hij zou dit jaar de kermiskoers wel eens kunnen winnen.

Maar dan komt Barbara in het dorp wonen…


Will Tura: "Met de spektakel-musical 40-45, waarvoor ik samen met Steve Willaert de muziek schreef, ging in 2018 een lang gekoesterde droom in vervulling. Studio 100 heeft van die voorstelling echt iets uniek gemaakt. Toen Gert Verhulst me vroeg of hij mijn muziek mocht gebruiken om een nieuwe feelgood musical te maken heb ik geen seconde getwijfeld! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in!"

Het script wordt geschreven door Gert Verhulst en Tijl Dauwe wordt ingezet voor de regie.


Gert Verhulst, Jonas Van Geel, James Cooke, Jelle Cleymans © Studio 100
Gert Verhulst, Jonas Van Geel, James Cooke, Jelle Cleymans © Studio 100

Anja Van Mensel, CEO Studio 100: "Het verhaal dat we aan het schrijven zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater wordt steeds mooier en langer. Na de succesmusicals 40-45 en Daens ben ik bijzonder blij dat we vanaf november "Vergeet Barbara" kunnen verwelkomen in Puurs. Deze keer geen voorstelling over een groot historisch thema maar een swingende feelgood musical!"

BRON: Studio 100

bottom of page