top of page

Plopsa stelt Carl Lenaerts aan als nieuwe CEO

Vanaf oktober zal Carl Lenaerts de leiding nemen over de Plopsa Group. Hij volgt Steve Van den Kerkhof op die ontslagen werd na een reeks beschuldigingen over een verziekte bedrijfscultuur.


Carl Lenaerts © Plopsa
Carl Lenaerts © Plopsa

Lenaerts was tot nu aan de slag als CEO bij Standaard Boekhandel en voordien in verscheidene leidinggevende functies bij Kinepolis, Club Brugge en in de banksector. Hij volgt de interim-CEO's Koen Clement en Koen Peeters op, die blijven zetelen in de raad van bestuur. Studio 100 was sinds maart op zoek naar een topman voor Plopsa, nadat CEO Steve Van den Kerkhof in opspraak was gekomen na meldingen over toxisch leiderschap.


Steve Van den Kerkhof © Plopsa
Steve Van den Kerkhof © Plopsa
Carl Lenaerts: “Ik ben vereerd en enthousiast om de rol van CEO bij Plopsa op mij te mogen nemen. Plopsa is een uniek Belgisch bedrijf met als missie haar bezoekers magische momenten te laten beleven. Ik kijk ernaar uit om samen met het getalenteerd Plopsa-team aan de slag te gaan en de ambitieuze toekomstplannen te verwezenlijken.”
Hans Bourlon & Gert Verhulst: “We zijn ervan overtuigd dat Carl Lenaerts de juiste persoon is om dit nieuwe hoofdstuk van Plopsa te leiden. We willen ook Koen Clement en Koen Peeters bedanken die als interim-CEO’s op korte termijn er in geslaagd zijn om het bedrijf op een stabiele koers te zetten. Zij zullen Plopsa verder opvolgen van uit hun rol in de raad van bestuur. Het is nu aan de nieuwe CEO om hun werk verder te zetten.”

BRON: Plopsa, De Tijd, Het Nieuwsblad

bottom of page