top of page

Plopsa Group vertrekt uit Majaland-parken

De Majaland-pretparken in Oost-Europa worden voortaan niet meer gemanaged door Plopsa, maar door mede-eigenaar Momentum Leisure. Eén van de bestuurders is Steve Van den Kerkhof, die begin dit jaar als CEO bij Plopsa moest opstappen.


De opening van Majaland Warschau vorig jaar © Plopsa
De opening van Majaland Warschau vorig jaar © Plopsa

In Polen zijn er op dit moment drie vestigingen van Majaland te vinden: Gdańsk, Kownaty en Warschau. In Tsjechië heb je er één in Praag. Binnenkort start de bouw van het eerste Majaland-park in Roemenië. Tot nu toe werden de parken gerund door de Plopsa Group.


De Poolse Majaland-parken zijn voor 79 procent eigendom van de Nederlandse investeerder Momentum Leisure. Plopsa bezit de resterende 21 procent. In de beginfase is afgesproken dat Plopsa de operationele kant op zich zou nemen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing en het aansturen van personeel. Dat verandert nu: Plopsa stopt met het managen van de parken. Momentum blijft wel samenwerken met Plopsa, die de licenties verschaft.


Er wordt nu een nieuw directieteam samengesteld. Voormalig Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof is nog steeds betrokken bij Momentum Leisure als bestuurder. De kans is dus groot dat Van den Kerkhof de leider wordt van de Majaland-parken.


BRON: Loopings

コメント


bottom of page