top of page

Laatste seizoen 'De Cooke & Verhulst Show' gaat live

Binnenkort gaat het nieuwe seizoen van 'De Cooke & Verhulst Show' van start. Het wordt meteen ook het laatste seizoen van de talkshow met James Cooke en Gert Verhulst. De twee hosts willen stoppen op een hoogtepunt en gaan daarom live uitzenden vanuit De Zuiderkroon in Antwerpen.


James Cooke, Gert Verhulst © Play4
James Cooke, Gert Verhulst © Play4

De Zuiderkroon wordt het nieuwe decor voor 'De Cooke & Verhulst Show'. De theaterzaal op het Antwerpse Zuid is in bezit van Gert Verhulst. Het pand werd tot voor kort verhuurd aan MusicHall. Het musicalproductiehuis doopte de zaal om naar 'Studio Zuid' en voerde er enkele dinnershows op. Enkele maanden geleden zegde MusicHall het huurcontract op vanwege de slechte financiële situatie van het bedrijf. De zaal staat dus al enkele maanden leeg. Tot nu dus.


James Cooke: “Dit is zo’n mooie zaal en ik heb hier in het verleden al heel mooie dingen gezien. Toen we hoorden dat ze vrij kwam, dachten Gert en ik er onmiddellijk aan om met de show naar hier te verhuizen. We gaan voor het eerst live met het programma. Daarom willen we dichter bij de mensen zijn. Waar kan dat beter dan in De Zuiderkroon? We zitten midden in de stad, er kan meer volk binnen dan in een televisiestudio en het decor is prachtig."

De zaal © RendEvenement
De zaal © RendEvenement

Live


James Cooke stond aanvankelijk niet te springen met het idee om live te gaan uitzenden.


James Cooke: "De vraag kwam al vaker, maar ik was elke keer de partypooper. Na zes jaar televisie liet ik me toch overtuigen. Voor mij is dit heel spannend en daarom ben ik blij met Gert naast me. Hij staat al 25 jaar voor de camera en is ook gewend aan live. Hij is mijn collega en mijn beste vriend en dat geeft me vertrouwen. Als ik met iemand live wil, dan is het met Gert. Bij hem voel ik me veilig, al blijft die eerste keer enorm spannend!”

De laatste


Het komende seizoen van ‘De Cooke & Verhulst-show’ wordt meteen het laatste. Het betekent ook het definitieve einde van de gezamenlijke talkshows van Gert Verhulst en James Cooke. Ze presenteerden samen acht seizoenen 'Gert Late Night' en drie van 'De Cooke & Verhulst Show'.Dit keer geen vaste tafelgasten, wat bij de voorbije twee seizoenen wel zo was. Door live te gaan, gaan ze ook scherper focussen op de actualiteit. De keuze van gasten is dan meer afhankelijk van het nieuws van de dag of week.


Gert Verhulst: “Men zegt altijd dat je moet stoppen op een hoogtepunt. “Zo voor de allerlaatste keer nog eens echt knallen, wij twee.”

BRON: Play4, HLN, Het Nieuwsblad, GvA

Comments


bottom of page