top of page

Gert kan eindelijk afscheid nemen van Samson

Vanaf 18 maart zetten Samson & Gert hun Afscheidsshows voort. Door de coronacrisis was het bekendste duo van de lage landen genoodzaakt alle resterende voorstellingen meermaals uit te stellen. Intussen zijn we meer dan twee jaar verder.

Samson & Gert © Studio 100
Samson & Gert © Studio 100

Na een onderbreking van zo'n twee jaar, neemt Gert binnenkort definitief afscheid van Samson. De voorstellingen van de bejubelde Samson & Gert Afscheidsshow werden in februari 2020 abrupt onderbroken door het uitbreken van de coronacrisis. Het einde van de crisis nadert, waardoor ook de strenge coronamaatregelen opgeheven worden. Dat betekent dat Gert eindelijk kan starten met de laatste reeks voorstellingen.

Van de 90 voorstellingen, moeten er nog 45 worden gespeeld. Dat gebeurt opnieuw in het Studio 100 Pop-Up Theater waar ze wederom gebruik maken van de rijdende LED-schermen. Samson & Gert krijgen gezelschap van hun beste vrienden: de Burgemeester, Van Leemhuyzen en Albert - Albertoooo - Vermeersch. Ze worden bijgestaan door een indrukkend showballet, een geweldig koor en natuurlijk de legendarische XL-Band.


Aanpassingen


Of het verhaal van de show lichtelijk wordt aangepast, is niet bekend. In de oorspronkelijke versie maakt Gert het extra baasje van Samson bekend: Marie! Intussen hebben Samson & Marie een eigen tv-reeks opgenomen en twee cd-albums uitgebracht. Ra ra, wie zou het nieuwe baasje toch zijn?!

Alle tickethouders zijn op de hoogte gebracht en kregen hun nieuwe e-tickets toegestuurd. Door het verplaatsen van de voorstellingen is de volgorde veranderd. De oorspronkelijk allerlaatste show, die gepland stond op 19 april 2020, is nu niet meer de laatste. Daardoor heeft Studio 100 extra shows in verkoop gesteld. De laatste voorstelling vindt voorlopig plaats op zaterdag 16 april 2022. Omdat vele fans niet nog ééns tickets willen kopen, verkoopt die voorstelling maar zeer matig.


Groot succes


Met meer dan 140.000 bezoekers is de Afscheidsshow van Samson & Gert een enorm succes. Vele fans - groot en klein - zijn al afgezakt naar het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs om afscheid te nemen van Gert en nog één laatste keer samen met Gert, Samson, Alberto, de Burgemeester, Van Leemhuyzen en het nieuwe baasje Marie, mee te zingen met klassiekers zoals Samen Op De Moto, 10 Miljoen en natuurlijk de Samsonrock.

Gert Verhulst: "Na een gedwongen pauze van twee jaar ben ik heel blij dat we eindelijk de voorstellingen van deze mooie afscheidsshow kunnen hervatten. Ik heb er in elk geval bijzonder veel goesting in om nog een laatste keer alles te geven!"

In totaal zullen Samson & Gert 90 Afscheidsshows hebben gespeeld. Dit maakt dat het bekende duo gedurende de afgelopen 32 jaar bijna 10.000 voorstellingen speelde, verdeeld over 44 verschillende theatershows.


TICKETS & INFO: studio100.com

BRON: Studio 100

Comments


bottom of page