top of page

Samson x 3 in 'Gert De Musical'

Samen met de crème de la crème van de Vlaamse musicalwereld zorgde James Cooke de voorbije maanden voor onvergetelijke songs, prachtige podiumacts en hartverwarmende televisie. Wekelijks keken er maar liefst 1.1 miljoen Vlamingen naar 'James De Musical'. Vanavond ontvangt James zijn beste vriend als laatste gast: Gert Verhulst. En hij heeft heel wat verrassingen voor Gert in petto.


Gert Verhulst © SBS Belgium
Gert Verhulst © SBS Belgium

Gertje groeit op als een verlegen jongentje. Maar wel een jongen die al snel beslist om boven het maaiveld uit te steken. Hij is jaar na jaar de beste van de klas. Op zijn vijftiende neemt hij afscheid van zijn mooie krullen en schrapt hij gemiddeld uit zijn woordenboek. De drang om op het podium te staan is groot. Hij acteert, regisseert en produceert zijn eerste theatershows al snel en helemaal zelf. En niet veel later geeft hij samen met Samson de jeugd van miljoenen kinderen kleur. Omringd door talent krijgt Gert De Musical bezoek van de enige echte Danny Verbiest en van megavriendin Free Souffriau.


Gert Verhulst: "James is mijn beste vriend en hij kent me door en door. Als er iemand een musical kan maken over mijn leven, moet hij het wel zijn. En ik had gelijk, want ik heb echt heel hard genoten van begin tot einde. De geweldige songs, het terugzien van enkele vrienden en de herinnering aan heel bijzondere momenten in mijn leven. Ze hebben me ontroerd maar ook energie gegeven. Een muzikale volgelvlucht doorheen mijn leven die ik nooit zal vergeten."

De jonge Gert Verhulst wordt gespeeld door Matthew Michel. Dat is opvallend, want als klein jongetje danste Matthew nog mee in de Samson & Gert Kerstshows en was hij lid van de 6 Teens, het zangroepie dat vaak in videoclips te zien was met Samson & Gert. De Gert van nu wordt gespeeld door Peter Thyssen, die van 2005 tot en met 2012 de stem van Samson vertolkte. En Samson zelf was natuurlijk ook van de partij, gespeeld door Dirk Bosschaert. De oerstem van Samson komt van Danny Verbiest die uiteraard niet op het feestje kon ontbreken. Met andere woorden: alle acteurs die ooit Samson van stem hebben voorzien, waren van de partij. Een primeur!


Gert De Musical, vanavond om 20.30 uur op Play4 en GoPlay.be!

Comments


bottom of page