top of page

K3 annuleert shows door zieke Hanne

Alweer een primeur voor Hanne, Marthe en Julia: de ‘Vleugels’-shows op 9 en 10 april in Eindhoven gaan niet door, wegens een zieke Hanne Verbruggen. Het is de eerste keer in de 25-jarige K3-geschiedenis dat er shows worden geannuleerd.


K3 Show © Studio 100
Marthe, Julia en Hanne in de K3 Show © Studio 100

Hanne, Marthe en Julia hebben een turbulent eerste K3-jaar opzitten. Hun eerste grote optreden in het Sportpaleis werd gecanceld door strenge coronamaatregelen en hun eerste theatertour, die maar liefst tien (?!) maanden duurde, moest en zou doorgaan, ondanks een zwangere Hanne. Tijdens de laatste twee maanden van de tour werd ze vervangen door 'K2 Zoekt K3'-finaliste Diede. Marie Verhulst verving Hanne dan weer tijdens De Grote Sinterklaasshows in het Sportpaleis. Marthe en Julia hebben door de afwezigheid van Hanne ook eens met hun tweetjes opgetreden. Dit was een grote primeur voor K3, want in het verleden kregen alle K'tjes tegelijk verlof toen er iemand zwanger was.


En nu is er opnieuw een primeur: de voorstellingen van de 'Vleugels'-show in Eindhoven op 9 en 10 april worden geannuleerd. De roodharige Hanne voelt zich al een paar dagen niet goed. De zeer drukke K3-agenda in combinatie met slapeloze nachten en de opvoeding van een paar maanden oude baby eist z'n tol. Zondag om 10.30 uur zette ze met haar laatste krachten toch nog een goede performance neer. Na afloop werd duidelijk dat Hanne niet verder kon gaan.


De voorstelling van 13.30 uur startte met een half uur vertraging met een woordje uitleg van gastacteur Diego González-Clark. Hij bood in naam van Studio 100 zijn excuses aan. Om het publiek niet teleur te stellen, hebben Marthe en Julia uiteindelijk enkele nummers uit de show met hun tweeën gezongen. De show van 16.30 uur ging niet door. Ook de drie voorstellingen op maandag 10 april gaan niet door.Studio 100 annuleert nooit shows door ziekte, dus dit is zeer uitzonderlijk. Het is de eerste keer in de 25-jarige geschiedenis van K3 dat dit voorvalt.


In een filmpje laten Marthe en Julia weten dat gezondheid boven alles gaat. Maar je wordt wel eerst tot het uiterste gedreven. Het moordende K3-tempo en de overvolle agenda was voor veel ex-K'tjes de reden om uit de groep te stappen. Tot begin juli speelt K3 in zowat elk weekend minstens zes shows. In verlengde weekends komen daar nog shows bij.


UPDATE 18/04


De geannuleerde voorstellingen worden verplaatst naar 3 en 4 mei. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Klik hier voor meer info.


BRON: Studio 100, Twitter, Parktheater Eindhoven

Comments


bottom of page