top of page

K3 bestaat 25 jaar: dit staat op de planning

2023 wordt een bijzonder jaar voor K3. De populaire groep bestaat exact 25 jaar. Sinds de release van de hit Heyah Mama, toen nog met Karen, Kristel en Kathleen, is K3 uitgegroeid tot een succesvol trio dat blijft doen waar ze goed in is: mensen gelukkig maken met blije en pakkende liedjes. Om het zilveren jubileum te vieren, vinden er de komende maanden verschillende feestelijkheden plaats.


25 jaar K3 © Studio 100
25 jaar K3 © Studio 100

Sinds de start in 1998 is K3 niet meer weg te denken uit het Nederlandstalige muzieklandschap. Behalve dat de nummers die ze zingen vrolijk zijn, raken ze ook belangrijke maatschappelijke thema’s: zoals inclusiviteit, vriendschap, verdriet, acceptatie, en (zelf)liefde. Serieuze onderwerpen die K3 nooit uit de weg zal gaan. Daarmee vindt K3 vandaag en de voorbije 25 jaar aansluiting bij een heel grote groep van jonge én minder jonge fans. Ondertussen zijn er fans van het eerste uur die nu met hun kinderen samen dansen op dezelfde liedjes.


K3 Show: Vleugels


Op zaterdag 25 februari gaat de nieuwe K3-show 'Vleugels' in première. Nog heel dit voorjaar toeren Hanne, Marthe en Julia doorheen de grootste Vlaamse en Nederlandse theaterzalen. Met liedjes als 'De 3 Biggetjes', 'Yippee Yippee' en 'I Love You Baby' wordt het opnieuw een nostalgische show.

K3 Show: Vleugels © Studio 100
K3 Show: Vleugels © Studio 100

Nieuwe merchandise


Op 22 april 2023, Record Store Day, lanceert K3 twee nieuwe vinylplaten rond '25 jaar K3'. De twee LP's bevatten de grootste K3-hits, telkens zes liedjes per bezetting. Elke vrijdag onthullen Marthe en Julia drie liedjes die op de platen staan in een YouTube-video. Beluister de LP's nu al op Spotify:Naast de LP's verschijnt er binnenkort ook een verzamelalbum met de grootste hits uit de 25-jarige geschiedenis van K3 en enkele nummers die Hanne, Marthe en Julia zongen in het tv-programma 'Liefde Voor Muziek'. Daarbovenop komt er ook een dvd met enkele leuke K3-beeldfragmenten.


Concerten voor kids én volwassenen


Op 21 juli en 12 augustus treden Hanne, Marthe en Julia op in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. In de namiddag zijn er shows voor kinderen, 's avonds kunnen 16-plussers er volledig uit hun dak gaan.

K3 in Middelkerke vorig jaar © Studio 100
K3 in Middelkerke vorig jaar © Studio 100

K3 Dansdag


Op 30 april organiseerde Studio Dansemble een heuse K3 Dansdag in hun danszalen bij Studio 100 in Schelle. Kinderen en volwassenen konden er de echte K3-choreo's aangeleerd krijgen.


'Liefde Voor Muziek'


Op 4 april startte het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek' op VTM. Daan, Stef Bos, Portland, Günther Neefs, Jaap Reesema, Metejoor en K3 coverden elkaars sterkste nummers.


De artiesten © VTM
De artiesten © VTM

K3 Run&Fun


Op 10 en 11 juli vond in Breda de eerste Nederlandse editie van de K3 Run&Fun plaats, een sportevent met optredens, leuke activiteiten en natuurlijk spannende loopwedstrijden voor jong én oud. K3, Bumba, het showkoor van SPOTZ-ON en Mega Mindy waren aanwezig.


In september gaat de derde Vlaamse editie door.

De visual © Studio 100
De visual © Studio 100

'De 3 Biggetjes'


Twintig jaar na het immense succes van de musical 'De 3 Biggetjes', toen nog met Karen, Kristel en Kathleen, heisen Hanne, Marthe en Julia zich in de biggen-pakjes. 'De 3 Biggetjes' gaat in première op 10 februari 2024 en is daarna te zien in de grootste theaters van Vlaanderen én Nederland.


'De 3 Biggetjes' © Studio 100
'De 3 Biggetjes' © Studio 100
BRON: Studio 100

Comments


bottom of page