top of page

Herbeleef de K3-aflevering van 'Liefde Voor Muziek'

Een waterval aan tranen voor K3 in het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek', dat vandaag start bij VTM. Elke dinsdag coveren zeven Belgische en Nederlandse artiesten elkaars strafste nummers. Vandaag: K3.


K3 in 'Liefde Voor Muziek' © VTM
K3 in 'Liefde Voor Muziek' © VTM

De ode aan K3 belooft een mooie start van het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek' te worden. Al decennialang raast de K3-trein aan een stevig tempo door ons land en scoren ze de ene hit na de andere. Onder andere ‘Oya Lélé’, ‘10.000 Luchtballonnen’ en ‘Oma’s Aan De Top’ zijn ondertussen cultureel erfgoed en worden over heel Vlaanderen en Nederland luidkeels meegezongen.


Daan zorgt voor een unieke revival van ‘De 3 Biggetjes’. “Ik hoorde dat K3 meedeed aan Liefde voor Muziek en ik was meteen verkocht om ook mee te doen. Als kind had ik een obsessie voor biggetjes, dus ik heb dat nummer gekozen. Ik heb het alleen wat stouter gemaakt. Het zijn varkens geworden…” Zijn Engelstalige versie ‘Little Pigs’, overgoten met een donkere en magische sfeer, laat iedereen met open mond achter.Jaap Reesema koos voor ‘Oma’s Aan De Top’ met een wel heel persoonlijke reden. “Mijn vrouw Kim heeft haar oma verloren. Haar laatste woorden waren: treur maar niet om mij want ik ben bij je”, vertelt Jaap. Zijn versie kreeg dan ook de passende nieuwe titel ‘Ik Ben Bij Je’. Al bij de eerste noten raakt Jaap een gevoelige snaar bij Hanne. “Ik heb nog niet zo lang geleden drie grootouders verloren. Het nummer vertaalt dat je verdrietig mag zijn maar dat er ook veel is om dankbaar voor te zijn en kracht uit te halen.”Ook Jente en Sarah van Portland gaan de gevoelige kant op en zorgen voor kippenvel met hun Engelstalige versie van ‘Mijn Held’. “Zowel Sarah als ik hebben iemand in de familie met dementie. Het is een prachtig nummer met een pakkende boodschap. Het verhaal klopte voor ons”, vertelt Sarah.Günther Neefs haalt zijn jazz-sound boven en waagt zich aan een lied dat vooral voor Julia een heel speciale betekenis heeft: ‘Waterval’. "Dit is mijn overwinningsnummer dus ik hoopte dat iemand dit zou doen en er iets eigen van zou maken. Dat was het echt!”, vertelt ze.Stef Bos zorgt voor een onverwacht dansfeestje met zijn versie van ‘Verliefd’. “Het gaat over een 'jongetje' van 60 die het afschuwelijk zou vinden om nu verliefd te worden, want dan ben je de controle kwijt”, klinkt het.Metejoor en Jaap Reesema lieten hun magie los op de monsterhit ‘10.000 Luchtballonnen’. Hoewel ze hun duet al eerder dropten, komt de kijker dinsdag meer te weten over het grote struikelblok in dit nummer.Afsluiten doen Hanne, Marthe en Julia zelf met hun versie van ‘Levitating’ van Dua Lipa, dat de nieuwe titel ‘Kinderhart’ kreeg.Ook in de voorbije seizoenen zijn er heel wat K3-nummers gecoverd geweest. Die zijn allemaal samengevat in één afspeellijst:'Liefde Voor Muziek', elke dinsdag op VTM en VTMGO.


BRON: VTM

bottom of page