top of page

K3 straalt in nieuw seizoen 'Liefde Voor Muziek'

De ultieme ‘clash der genres’ gaat op 4 april van start in het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek' ook VTM. Daan, Stef Bos, Portland, Günther Neefs, Jaap Reesema, Metejoor en K3 coveren elkaars sterkste nummers.


Hanne, Marthe en Julia © VTM
Hanne, Marthe en Julia © VTM

De tien straffe stemmen trekken op reis naar het bruisende Barcelona. Vanuit het Spaanse en prestigieuze wijnhuis Codorniu laten ze hun muzikale klanken aan elkaar horen. Tussen de muzieknoten door leren ze elkaar beter kennen in Villa Masia Capdet, een Spaanse parel gelegen in het kleine stadje Sant Pere de Ribes. Naast muziek zijn de dagen van de artiesten gevuld met zon, baden aan het zwembad en rust maar ook met dagelijkse activiteiten die ervoor zorgen dat ze elkaar beter leren kennen. K3 is helemaal onder de indruk van de charmes van DAAN, Metejoor wordt herenigd met zijn goede vriend Jaap en Stef heeft een openhartig gesprek over het ouderschap met Hanne.


De meisjes van K3 staan als eerste in de spotlight en krijgen een reeks pakkende songs te horen. Rock ‘n roll man Daan tovert de musicalhit ‘De 3 Biggetjes’ om tot een donkere maar magische versie. Günther zorgt voor een streepje jazz. Metejoor en Jaap brengen samen het iconische '10.000 Luchtballonnen'.Portland raakt een gevoelige snaar met de cover ‘Mijn Held’. Zij brengen het lied als ode aan hun familieleden die kampen met dementie. Stef Bos ging dan weer aan de slag met een tophit waar hij nog ’Nooit Zo Verliefd’ op was en de dames zelf sluiten af met een Nederlandstalige versie van ‘Levitating’ van popster Dua Lipa. Het nummer werd in een K3-jasje gestoken en dat resulteert in een song waar niemand bij kan stilzitten.


De artiesten © VTM
De artiesten © VTM

Op het moment van de opnames was Hanne zeven maanden zwanger. Slechts enkele weken later beviel ze van haar zoontje Julien.


Zangeres Sarah Pepels verlaat Portland. Portland blijft wel bestaan met Jente Pironet als frontzanger. Volgens Pironet gaan ze in goede verstandhouding uit elkaar. Sarah en Jente waren nog niet gesplit op het moment van de opnames.


Stef Bos, bekend van de hits 'Papa', 'Is Dit Nou Later' en 'Breek De Stilte', heeft in de jaren 90 nog enkele nummers geschreven voor Samson & Gert. Hij speelde ook mee in de eerste twee seizoenen als klungelige buurman Joop Mengelmoes.


BRON: VTM, VRT NWS

bottom of page