top of page

Diede vervangt Hanne in K3-shows

Studio 100 bevestigt het gerucht dat al weken de ronde doet: 'K2 Zoekt K3'-finaliste Diede vervangt K3-zangeres Hanne tijdens de resterende voorstellingen van de 'Kom Erbij!'-tour in Nederland.


Diede © Studio 100
Diede © Studio 100

Hanne Verbruggen zal op doktersadvies niet langer optreden voor de geboorte van haar baby. Het gaat goed met Hanne en de baby, maar op doktersadvies werd beslist om Hanne vanaf nu te vervangen door Diede van den Heuvel, de 'K2 Zoekt K3'-kandidate die als vierde eindigde in de wedstrijd. Diede heeft de afgelopen weken al druk gerepeteerd voor de theatershow 'Kom Erbij!' die nog tot eind december in Nederland loopt. Tickets kunnen niet worden terugbetaald of ingeruild.


Het is de eerste keer in de 24-jarige geschiedenis van K3 dat dit voorvalt. Tijdens de zwangerschappen van Karen en Kristel indertijd, kregen alle K3'tjes tegelijk verlof. De K3-agenda werd ernaar aangepast. Nooit eerder werd een K3'tje tijdelijk door iemand anders vervangen. Op dit moment zijn er dus geen drie, maar vier K3'tjes.


Julia, Hanne en Marthe tijdens de 'Kom Erbij!'-show © Studio 100
Julia, Hanne en Marthe tijdens de 'Kom Erbij!'-show © Studio 100

Hanne kondigde haar tijdelijke afscheid op Instagram aan.


In een persbericht laat Studio 100 weten dat Marthe en Julia het volledig zien zitten om straks met Diede op het podium te staan. Of ze inspraak hebben gehad in de beslissing, is niet geweten.


Julia: “Diede en ik kennen elkaar heel goed, omdat we het beiden tot in de finale hebben geschopt. Er was toen echt geen sprake van strijd. We gunden elkaar alles. Zij was heel blij voor me toen ik won en andersom was dat zeker ook zo geweest. Dat ze er nu alsnog even bijkomt, vind ik geweldig.”

Marthe: “In de afgelopen weken heeft Diede aan alle repetities meegedaan om er zo klaar voor te zijn wanneer Hanne stopt. Opnieuw hebben we kunnen zien waarom zij tot de laatste vier kwam bij 'K2 zoekt K3'. Ze is, weliswaar tijdelijk, een grote aanwinst.”

Voor Diede is het een droom die uitkomt.


Diede: ‘‘Na het televisieprogramma heb ik me op mijn eigen carrière gericht en er nooit rekening mee gehouden dat deze kans voorbij zou komen. Toen ze vanuit Studio 100 belden en vroegen of ik Hanne tijdelijk wil vervangen, heb ik direct ja gezegd.’’

Diede vervangt Hanne enkel tijdens de K3-shows. Marthe en Julia zullen met z'n tweeën optreden tijdens De Grote Sintersklaasshows en de Rewind Parties in het Sportpaleis begin december. Al de rest, zoals promodagen en meet & greets, gebeuren enkel met Marthe en Julia.


Gemengde reacties


De K3-fans reageren verdeeld. De één vindt het leuk dat de shows alsnog doorgaan, de ander is boos omdat die geen ticket gekocht had om Diede aan het werk te zien, maar wel Hanne samen met Marthe en Julia.


Amy Courtens en Celester De Nijs, die als tweede en derde eindigde in 'K2 Zoekt K3', zijn niet blij met het nieuws. Ze werden niet gevraagd door Studio 100. Dat lieten ze weten aan HLN.


BRON: HLN, VRT NWS, Studio 100

Comments


bottom of page