top of page

Julia straalt in nieuwe K3-show

Alsof ze er altijd al bij is geweest: Julia levert een indrukwekkende prestatie af in de nieuwe K3-show 'Kom Erbij!'. Het is een voorstelling vol nostalgische nummers, moeilijke choreografieën en veel humor. Ondanks het weinige decor, is de show volgens fans de beste ooit gemaakt.


Hanne, Julia, Marthe © Studio 100
Hanne, Julia, Marthe © Studio 100

Setlist


'Frans Liedje', 'Telepathie', 'Wij Blijven Vrienden'... Het zegt jonge K3-fans misschien niets, maar voor tieners en volwassenen doet het vast wel een belletje rinkelen. In de show passeren namelijk heel wat oude K3-nummers de revue. De voorstelling is dus niet enkel voor kinderen leuk, ook aan de oudere fans is er gedacht.


Net voor het nieuwe album 'Waterval' uitkwam in november stonden heel wat "OG" K3-nummers bij de meest beluisterde K3-liedjes op Spotify, waaronder 'Trouwen', 'Hart Verloren' en 'Frans Liedje'. Jarenlang werden enkel de recentste singles en de grootste klassiekers in de shows gezongen. Maar sinds de 'Dromen Show' vorig jaar werd dat stramien opgeheven en werd er gekozen om ook enkele 'vergeten liedjes' in de show te steken. Ook dankzij de tv-zoektocht 'K2 Zoekt K3', waarin Julia als opvolgster voor Klaasje werd verkozen, zijn heel wat niet-bekende liedjes naar de voorgrond geschoven.Zing mee met alle nummers uit de show dankzij deze afspeellijst:


Verhaal


Marthe en Hanne krijgen hulp van hun vriend Max om Julia mooi welkom te heten bij K3. Om dat te doen slagen, hebben ze ook de hulp nodig van het publiek. Want Julia mag het natuurlijk niet weten! Ze willen haar immers verrassen met een heuse welkomstparty.De première van de 'K3 Kom Erbij! Show' vond vrijdag 4 maart plaats in het Trixxo Theater in Hasselt. Het is maanden geleden dat er nog een voorstelling werd opgevoerd.


Anniek Bullen van Sportpaleis Group: “Ik had echt kippenvel. Na een voorstelling van het Zwanenmeer op 26 november klapten onze deuren weer dicht. Tot nu. En dan meteen negen shows met telkens bijna 2.000 mensen op drie dagen tijd. Ik ben enorm gelukkig dat we eindelijk weer kunnen en mogen. En wat is er mooier dan te starten met K3 en een huis vol tevreden kinderen. Geweldig!”

Voor Julia is het de eerste keer dat ze optrad voor een volle zaal sinds ze K3 terug vervolledigde. Ze is amper 19 jaar, maar het lijkt of ze al jaren niets anders gedaan heeft.


Julia: "Ik ben enorm blij om aan deze tour te beginnen. Ook een beetje zenuwachtig, want het is natuurlijk de eerste keer dat ik in zo'n grote show mag staan. Maar ik weet zeker dat wanneer ik het publiek vol enthousiaste fans zie, zullen mijn zenuwen plaats maken voor plezier! "
Marthe: "Ik kan niet wachten om deze shows in onze nieuwe bezetting als K3 te spelen! Het voelt toch allemaal een beetje spannend en nieuw aan.
Hanne: "Het is eindelijk weer tijd om al onze fans te zien! Het voelt al zo lang geleden. Ik kan niet wachten!"


Het weinige decor wordt ruimschoots goedgemaakt door een fantastisch lichtspektakel en indrukwekkende choreografieën. Tommy Gryson, de vaste choreograaf van de groep, zorgt steevast voor een originele insteek. De danspasjes van oudere K3-nummers werden licht geüpgraded, waardoor ze een eigentijdsere feel krijgen. Zo stak hij een populair TikTok-dansje op 'Frans Liedje' gewoon mee in de choreografie.

Wel opvallend: van alle nieuwe K3-outfits wordt enkel het blauwe regenboogjurkje gebruikt. Tijdens het 'Frans Liedje' hebben Marthe, Hanne en Julia een kleedje aan dat dateert uit 2016.


K3-manager Stefan Staes stond opnieuw in voor de regie met Marie Verhulst als zijn assistent. Het K3-ballet bestaat deze keer uit:

 • Amber Van Gelder

 • Pauline Deheegher

 • Femke Vanbecelaere

 • Bart Tshibangu Kalenga

 • Julie Demarbaix

 • Kayley Meeuw

 • Rebecca De Kempe

 • Bruno De Rouck

 • Tom Van Puymbroeck

 • Violet Leyder

 • Jelle Thorrez

 • Britt Roerig

 • Antar Latifine

 • Kaat Coppens


Positieve reacties


Op social media regent het enkel positieve reacties. Zowel jonge als oude fans zijn laaiend enthousiast. Volgens velen is dit de beste K3-show ooit geproduceerd.


De tour speelt dit voorjaar nog in Gent, Oostende en Antwerpen en verhuist vervolgens naar Nederland. De laatste voorstelling is pas gepland eind december, terwijl in november al een nieuw album verwacht wordt.


TICKETS & INFO: studio100.com

BRON: Studio 100

Comments


bottom of page