top of page

VRT haalt 'Galaxy Park' offline na klachten Nicolas Caeyers

De 31-jarige influencer en acteur Nicolas Caeyers moet in januari voor de rechter in Leuven komen, omdat hij verdacht wordt van zedenfeiten bij minderjarigen. 'Galaxy Park', waarin Nicolas een hoofdrol speelde, wordt niet meer uitgezonden op Ketnet.


Galaxy Park (Nicolas staat tweede van links) © Studio 100
Galaxy Park (Nicolas staat vooraan) © Studio 100

Nicolas Caeyers zou toen hij 22 jaar was seks hebben gehad met tieners tussen 13 en 15 jaar oud. Dat is strafbaar. Hij contacteerde de jongens via social media. Eén van die jongens heeft vorig jaar een klacht ingediend, waardoor er een onderzoek gestart is, zo bevestigt het Leuvense parket.


Op dinsdag 10 oktober moest Caeyers zich normaal gezien verantwoorden voor de Leuvense correctionele rechtbank, maar Caeyers liet zich toen niet zien. Op vraag van zijn advocaat Quinten De Keersmaecker werd beslist dat de zaak op 9 januari 2024 achter gesloten deuren zal worden behandeld. Dan zal de rechtbank van Leuven beslissen of Caeyers zich schuldig gemaakt heeft aan zedenfeiten met minderjarigen.

Galaxy Park (Nicolas staat tweede van links) © Studio 100
Galaxy Park (Nicolas staat tweede van links) © Studio 100

VRT en Play Media halen alle programma’s waarin hij te zien is van het internet. Ze doen dat uit voorzorg omdat het om programma’s gaat bedoeld voor kinderen. DPG Media wacht de beslissing van de rechter af.


Nicolas Caeyers speelde een hoofdrol in de Studio 100-productie 'Galaxy Park'. De reeks is niet meer te zien op Ketnet, VRT MAX en Studio 100 GO. Via Telenet TV en Streamz kan je wel nog naar afleveringen kijken.


BRON: VRT NWS, HLN

Commenti


bottom of page