top of page

Verrassend! Niels Destadsbader in musical '14-18'

De cast van de nieuwe versie van de spektakel-musical '14-18' is bekend. Niels Destadsbader, Sandrine Van Handenhoven en Yanni Bourguignon zijn de opvallendste namen. Vanaf juni 2024 speelt de musical in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.


De hoofdcast van '14-18' © Studio 100
De hoofdcast van '14-18' © Studio 100

Het is alweer tien jaar geleden dat de spektakel-musical '14-18' in première ging in de Mechelse Nekkerhal. Die hal wil Studio 100 nu overkopen van de stad Mechelen om daar zijn toekomstige spektakels op te voeren.


'14-18' was de allereerste spektakel-musical van Studio 100. De gigantische rijdende tribune en de vanzelf-bewegende decorelementen zorgden voor een ongeziene theaterervaring. Meer dan 325.000 mensen genoten van de revolutionaire voorstelling.


'14-18' © Studio 100
'14-18' © Studio 100

Nieuwe versie


In het voorjaar van 2024 brengt Studio 100 de iconische musical naar het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Er zal opnieuw gebruik gemaakt worden van special effects en uiteraard de rijdende LED-schermen en tribunes. Het geluid komt bij het publiek binnen via een hoofdtelefoon, waardoor de scènes klein en intiem lijken in het gigantische speelvlak. Het script wordt deels herschreven en er worden wijzigingen aangebracht aan de songs.


'14-18' © Studio 100
'14-18' © Studio 100
Bezieler Gert Verhulst: “We zijn bijna tien jaar later en ik hoor vaak van mensen dat '14-1'8 nog steeds hun favoriete musical is. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast dat we deze iconische musical terugbrengen in een nieuwe versie, met nieuwe muziek en in de spectaculaire setting van het Pop-Up Theater in Puurs. Dat gaat een nieuwe dimensie geven aan het verhaal. Het meeslepende verhaal zal nog versterkt worden door de indrukwekkende decors, de rijdende tribunes en de levensechte effecten."

CEO Anja Van Mensel: “In 2014 was '14-18' onze allereerste spektakel-musical. Het revolutionaire concept zorgde voor een ongeziene theaterbeleving. Maar ook het aangrijpende verhaal en de prachtige muziek deden meer dan 325.000 mensen genieten van dit spektakel.

Cast


In de cast vinden we namen terug uit de originele productie én maken nieuwe acteurs hun opwachting. Free Souffriau, die in de eerste versie de rol van Anna speelde, heeft aangegeven geen grote rollen meer te willen spelen. Het ensemble wordt later bekendgemaakt.

  • Niels Destadsbader (Albert)

  • Sandrine Van Handenhoven (Anna)

  • Jelle Cleymans (Jan)

  • Jonas Van Geel (Fons)

  • Peter Van de Velde (Sergeant De Decker)

  • Remi De Smet (Kamiel)

  • Marc Peeters (Generaal)

  • Yanni Bourguignon (Jan)

  • Jérémie Vrielynck (Fons)

Het script en de regie zijn opnieuw in handen van Frank Van Laecke. De compositie en arrangementen werden gemaakt door Dirk Brossé. De liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.


Niels Destadsbader: “De afgelopen jaren werd ik onderweg al eens gepolst om in zo’n grote en straffe musicalproductie van Studio 100 te staan. Toen moest ik met spijt in het hart zeggen dat de agenda het niet toeliet. Ik ben dan ook extra blij dat het deze keer wél lukt. 17 jaar nadat ik de rol van Suske speelde in de musical van Suske en Wiske, ga ik me dus nog eens wagen aan een grote musicalrol. En ik kan niet wachten om eraan te beginnen!”

Sandrine Van Handenhoven: "'14-18' was altijd al een grensverleggende musical, met verbluffende technieken en waar heel veel mensen naar komen kijken. Ik ben zeer trots om in deze nieuwe versie de rol van Anna te mogen vertolken, waar ik zowel mijn liefde voor acteren als voor zingen volledig in kwijt kan."

'14-18' © Studio 100
'14-18' © Studio 100

Verhaal


'14-18' vertelt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, gezien door de ogen van de vier boezemvrienden Jan, Fons, Albert en Kamiel. Zij zijn samen opgegroeid in een klein Belgisch dorpje, zitten vol dromen en de toekomst lacht hen toe. Tot zij alles en iedereen moeten achterlaten om aan het front te gaan vechten. Wat op voorhand wordt aanzien als een avontuur van korte duur, mondt uit in een jarenlange nachtmerrie, waarbij hun vriendschap zwaar op de proef gesteld wordt en het contact met het thuisfront essentieel is. Het is een aangrijpend verhaal dat je recht in het hart raakt. Een verhaal over kameraden, liefde en menselijke kracht te midden van de gruwel van een oorlog.TICKETS & INFO: 14-18.nu

BRON: Studio 100

Comments


bottom of page