top of page

Studio 100 wil Mechelse Nekkerhal overkopen

Eind vorig jaar maakte Vlaanderen 10 miljoen euro vrij voor een nieuw congres- en evenementencentrum op de Nekkerhal-site in Mechelen. Studio 100 is de enige kandidaat. De stad start nu gesprekken met de buurt en de Mechelse cultuursector.


De foyer van '14-18' in de Nekkerhal in 2024 © Studio 100 Updates
De foyer van '14-18' in de Nekkerhal in 2014 © Studio 100 Updates

De gigantische zaal 'Nekkerhal - Brussels North' in Mechelen wordt verkocht. Studio 100 heeft zich als enige kandidaat gesteld met een ontvankelijk dossier. De stad Mechelen wil een congres- en evenementencentrum realiseren, maar wil ook een gedragen en uitgewerkte toekomstvisie voor de hele site. De gemeenteraad buigt zich nu over het verdere verloop.


Schepen van Gebouwen Arthur Orlians: "We willen weten of de potentiële koper de Nekkerhal wil laten staan of afbreken. We gaan de Nekkerhal niet zomaar verkopen om pas nadien te horen wat de concrete plannen zijn. Deze kandidatuur is slechts start van een heel traject dat we samen gaan doorlopen met de buurt, de Mechelaars en de cultuursector. Nadien beslissen we of het wenselijk is en het project gerealiseerd kan worden."

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: "We hebben ons met Studio 100 kandidaat gesteld om mee aan de toekomst van de Nekkerhal-site te bouwen. We zijn ervan overtuigd dat we met onze ervaring en knowhow een meerwaarde kunnen bieden voor dit project, samen met de buurt en alle andere betrokken partijen. Ook voor de toekomst van het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs onderzoeken we momenteel verschillende pistes, een verhuizing naar een andere locatie is daarbij niet uitgesloten."

De vernieuwde Nekkerhal moet een ecologisch verantwoorde plek worden met ruimte voor congressen, cultuur en bijzondere spektakels. Naast een foyer, ontvangstruimtes, kantoren en vertoefplekken met horeca, moet het ruimte bieden voor 2.500 mensen in een polyvalente opstelling, inclusief een auditorium en podiumzaal tot 1200 personen en verschillende meeting- en breakoutrooms.


'14-18' in 2024 in de Nekkerhal © Studio 100
'14-18' in 2024 in de Nekkerhal © Studio 100

Het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs is een tijdelijk theater, dus zoekt Studio 100 nu naar een nieuwe, vaste locatie. Mechelen ligt centraal in Vlaanderen, wat een extra troef kan zijn voor Studio 100. In het verleden organiseerde Studio 100 haar spektakel-musical '14-18' in de Nekkerhal. Via Plopsa, de divisie die zich richt op pretparken, kijkt Studio 100 ook al een tijdje naar Mechelen voor de bouw van waterpretpark Plopsaqua. Dat moet op de site aan Technopolis komen, maar botst op protest.


BRON: Stad Mechelen, Belga, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws

bottom of page