top of page

Nieuwe plannen voor Plopsaqua Mechelen

De voorbije maanden is er heel wat te doen geweest omtrent Plopsaqua Mechelen. Buurtbewoners en actiecomités voerden protest tegen de plannen van een mogelijk toekomstig Plopsa-zwemcomplex in de Dijlestad. Deze week diende de pretparkengroep een vernieuwde omgevingsvergunningsaanvraag in.


Plopsaqua Mechelen © Plopsa
Plopsaqua Mechelen © Plopsa

Na Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit stelde Plopsa in februari 2022 ook Plopsaqua Mechelen Zennebad voor. Om het dossier verder op punt te zetten en om te voldoen aan alle mogelijke bezwaren, besloot Plopsa in september 2022 de eerste omgevingsvergunningsaanvraag in te trekken.


Plopsaqua Mechelen © Plopsa
Plopsaqua Mechelen © Plopsa
Plopsa-CEO ad interim Koen Clement: “Na het intrekken van onze omgevingsvergunningsaanvraag in september zijn we volop aan de slag gegaan om ons dossier te herwerken. We gingen, samen met enkele interne en externe experten, alsook onze architect, aan de slag met de opmerkingen van de adviesinstanties en de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie omtrent onder andere VLAREM en toegankelijkheid, en hebben op basis daarvan ons dossier verder op punt gezet.”

Plopsaqua Mechelen © Plopsa
Plopsaqua Mechelen © Plopsa

Het nieuwe zwemcomplex, een investering van 50 miljoen euro, zal zich situeren op de site van Technopolis en zal, naast het recreatieve gedeelte, ook een nieuwe thuis worden voor een groot aantal sport- en zwemclubs na het sluiten van het huidige zwembad Geerdegemvaart. Plopsaqua Mechelen Zennebad zal volledig in de omgeving geïntegreerd worden en zal zowel te voet, met de fiets, de bus, de auto als de autocar bereikbaar zijn. Gemotoriseerde voertuigen krijgen een gescheiden, conflictvrije inrit zodat wandelaars en fietsers het waterpark veilig kunnen bereiken. Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt verbeterd, net zoals de toegangswegen in de ruimere woonomgeving van het zwembad.


BRON: Plopsa

Comments


bottom of page