top of page

Plopsaqua Landen-Hannuit officieel geopend

Het tweede zwemparadijs van Plopsa heeft officieel de deuren geopend. Plopsaqua Landen-Hannuit, dat pal op de taalgrens ligt, heeft zo'n 25 miljoen euro gekost.


Plopsaqua Landen-Hannuit © Plopsa
Plopsaqua Landen-Hannuit © Plopsa

In samenwerking met de Waalse stad Hannuit en Vlaamse stad Landen werd vandaag Plopsaqua Landen-Hannuit, een investering van €25 miljoen, officieel geopend. Gezien de ligging van het gloednieuwe waterpark, pal op de taalgrens, vond dit feestelijke gebeuren plaats in het bijzijn van Vlaams minister president Jan Jambon, Waals minister president Elio Di Rupo, burgemeester van Landen Gino Debroux, burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.


De inhuldiging © Plopsa
De inhuldiging © Plopsa
Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof: “Sinds december mochten we al open met het stedelijke gedeelte om op die manier inwoners, scholen en sportievelingen de kans te geven om hun wekelijkse baantjes te komen trekken, maar we zijn verheugd dat we vandaag eindelijk ook het recreatieve gedeelte volledig mogen openen. Bovendien ben ik trots dat we dit project op de taalgrens konden realiseren."

Naast het stedelijke gedeelte met een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, die aan het grote aantal scholen en groepen moeten beantwoorden, is er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad, Wild River, indoor en outdoor playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna. De zones zijn volledig rond de leefwereld van Maya de Bij en Bumba ingericht. Plopsa verwacht zo'n 400.000 bezoekers per jaar.


Sky Drop © Plopsa
Sky Drop © Plopsa

Bovendien is er gewerkt met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en is de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.


Intercommunale samenwerking


Omdat dit zwemcomplex het vorige stedelijk zwembad vervangt, dragen de steden Hannuit en Landen ook bij tot het nieuwe zwemparadijs. Hierdoor genieten de inwoners van een speciale en democratische toegangsprijs. Plopsaqua Landen-Hannuit - of Plopsaqua Hannut-Landen in het Frans - bleek voor hen de beste optie bij de zoektocht naar een nieuw stedelijk zwembad. Het gaat om een investering van 25 miljoen euro.

Van den Kerkhof: "Uiteraard blijft de veiligheid van de bezoekers onze grootste prioriteit. Daarom wordt momenteel gewerkt met een strikte maximumcapaciteit en zijn bezoekers verplicht om op voorhand hun bezoek op datum en per shift te reserveren. We werken hiervoor voorlopig met vier shifts waarbij we telkens 475 bezoekers toelaten.”

Naast het verplicht online reseveren en de strikte maximumcapaciteit, geldt een mondmaskerverplichting van op de parking tot aan de kleedkamers, is er extra communicatie en signalisatie voorzien zodat men per bubbel op voldoende afstand van anderen kan aanschuiven. Bezoekers worden ook gevraagd om regelmatig de handen grondig te ontsmetten aan de hand van de voorziene desinfectiestations.


Gratis voor kinderen


De stad Landen zal 1.200 leerlingen van het basisonderwijs een jaarabonnement voor Plopsaqua Landen-Hannuit schenken, waarmee ze van onbeperkte toegang tot het nieuwe waterpark kunnen genieten.


Gino Debroux, burgemeester van Landen: "We zijn verheugd dat we door de samenwerking met Plopsa alle kinderen van het basisonderwijs in Landen een gratis zwemabonnement kunnen aanbieden. Op die manier kunnen de schoolkinderen hun abonnement gebruiken voor het schoolzwemmen. Tevens zorgen we ervoor dat we zwemmen als sport kunnen promoten bij onze kinderen. Bovendien zorgen we er ook voor dat kinderen uit sociaal zwakkere milieus onbezorgd kunnen gaan zwemmen."

TICKETS & INFO: plopsaqualandenhannuit.be

BRON: Plopsa

bottom of page