top of page

Nieuwe indoorzone in Plopsaland in teken van Bumba

Plopsa blijft investeren in De Panne. Naast de werf in de Ketnet-zone is men begonnen aan de bouw van het Bumba Circus, een nieuw indoor-gebied.


Na 21 jaar neemt Plopsaland De Panne afscheid van het restaurant Fred Kroket. Het legendarische horecapunt staat er al sinds de opening van het park in 2000. De eettent moet wijken voor de komst van een nieuw overdekt themagebied: Bumba Circus.


Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof poseerde met horecamanager Koen Keijsers, parkmanager Wim Wauters en Monika, een medewerkster van het eerste uur. Monika ontving een Samson & Gert-poster die in het restaurant heeft gehangen, als een aandenken.

Koen, Steve, Monika en Wim voor Fred Kroket © Looopings
Koen, Steve, Monika en Wim voor Fred Kroket © Looopings

Ter gelegenheid van de permanente sluiting deelde het attractiepark vandaag tussen 17 en 18 uur gratis bakjes friet uit. Abonnementhouders ontvingen één portie friet op vertoon van een Plopsa-FunCard of Plopsa-GoldCard.


Bumba Circus


Plopsaland De Panne is vanaf nu elke woensdag, zaterdag en zondag open, in de schoolvakanties elke dag. Daardoor ontstaat er meer behoefte aan overdekte faciliteiten, zeker 's winters. Het bekende Studio 100-clowntje Bumba krijgt daarom een eigen binnengedeelte, naast de Samson & Marie Kermis. Het zal verschillende kinderattracties, speeltoestellen, een theater, een darkride, een restaurant in de vorm van een spiegeltent en toiletten herbergen.


Concept art Bumba Circus © Looopings
Concept art Bumba Circus © Looopings

Het nieuwe gebied komt op de plek van het voormalige Klein Theater, dat al jaren niet meer toegankelijk is voor bezoekers. De laatste jaren werd het vooral gebruikt als opslagplaats voor decoratie.


Concept art Bumba Circus © Plopsa, Looopings
Concept art Bumba Circus © Plopsa, Looopings

De hele investering bedraagt zo'n 12 miljoen euro. De afbraak is intussen begonnen. De hele zone moet in 2023 af zijn.


BRON: Plopsa, Looopings.nl

Comentários


bottom of page