top of page

#LikeMe krijgt eigen attractie in Plopsaland

Plopsa investeert 2,5 miljoen euro in de nieuwe Ketnet-zone in Plopsaland De Panne. Vanaf deze zomer kunnen bezoekers er een ritje maken op de #LikeMe Coaster of een tochtje in een Tik Tak-bootje.

#LikeMe Cast © Ketnet, FABRIC MAGIC
#LikeMe Cast © Ketnet, FABRIC MAGIC

De Ketnet-zone in Plopsaland De Panne, nu nog in het thema van Kaatje, Kamiel en Viktor, wordt momenteel aan een grondige metamorfose onderworpen en wordt gethematiseerd naar de leefwereld van de populaire, muzikale Ketnet-serie #LikeMe en het iconische Ketnet Junior-programma Tik Tak. Het betreft een investering van 2,5 miljoen euro.

Viktors Race © Plopsa
Viktors Race © Plopsa

#LikeMe Coaster


De '#LikeMe Coaster' opende in 1976 als de 'Keverbaan'. Het gaat om een 360 meter lange achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer, met een snelheid van 36 kilometer per uur. Na de overname van Meli-Park door de Plopsa Group in 2000 kreeg de attractie de naam 'Dongo's Race'. In 2013 wordt de zone omgevormd tot de Kaatje-zone. Dit voorjaar wordt ‘Viktors Race’ omgetoverd tot de '#LikeMe Coaster'. Het krijgt zelfs een eigen stationsgebouw, helemaal in het teken van het SAS, de fictieve school in de jeugdreeks '#LikeMe'.

CEO Plopsa, Steve Van den Kerkhof: “Het idee om #LikeMe te vereeuwigen met een eigen attractie in het park is een logisch gevolg van de enorme populariteit van de serie binnen onze doelgroep. Met #LikeMe mikken we op een iets ouder publiek, terwijl we met Tik Tak eerder de allerkleinsten aanspreken. Op die manier is er in de vernieuwde Ketnet-zone voor elk wat wils. We zijn dan ook enorm tevreden dat we dit samen met Ketnet en Fabric Magic kunnen verwezenlijken.”
Concept art #LikeMe Coaster © Plopsa
Concept art #LikeMe Coaster © Plopsa

Ook Thomas Van Goethem, baas van Fabric Magic, het productiehuis achter #LikeMe, is laaiend enthousiast.

Thomas Van Goethem: "Met het grote succes van ons derde seizoen blijkt dat #LikeMe na al die jaren nog steeds een speciaal plekje heeft in de harten van ons publiek. We zijn dan ook verheugd om onze fans binnenkort te verwelkomen op onze eigen #LikeMe Coaster!”

Tik Tak-bootjes


'Kaatje zoekt Eendje' is één van de rustigste attracties van het park en daarmee ideaal voor de allerkleinsten. In een langzaam denderend bootje kunnen kinderen op zoek gaan naar Eendje, de knuffel van Kaatje. Deze attractie wordt nu in een 'Tik Tak'-thema omgevormd.

Concept Tik Tak-bootjes © Plopsa
Concept Tik Tak-bootjes © Plopsa
Annemie Gulickx, netmanager Ketnet. “We zijn zeer blij dat de Ketnet-zone vernieuwd wordt in Plopsaland De Panne. Op die manier kunnen de Juniors en de Ketnetters hun favoriete programma’s beleven tijdens een spannende rit.”

Station Koeienvlaai


Toch verdwijnt Kaatje niet helemaal uit het park. Het station dat in de Ketnet-zone ligt wordt vernieuwd en krijgt een Kaatje-saus. De standbeelden die nu in de zone staan kunnen daardoor gerecupereerd worden en aan het station bijgezet worden.

Concept Art wegwijzer © Plopsa
Concept Art wegwijzer © Plopsa

De officiële opening van de vernieuwde zone is voorzien tijdens het Ketnet Feestweekend op donderdag 26 mei. Ook in het verleden kwam de cast van #LikeMe al enkele keren naar Plopsaland De Panne.


BRON: Plopsa, Looopings.nl

Comments


bottom of page