top of page

Plopsa en VDAB organiseren opleiding voor nieuwe horecamedewerkers

Plopsaland De Panne lanceert in samenwerking met de VDAB een nieuwe achtdaagse opleiding voor horecamedewerkers. Het gaat om een pilootproject waarbij kandidaten verschillende horecamodules voorgeschoteld krijgen.

Plopsaland De Panne © Plopsa
Plopsaland De Panne © Plopsa

Met de eerste mobiele opleiding 'Polyvalent Medewerker Horeca' willen Plopsa en VDAB, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, vooral het tekort aan cruciale functies binnen de afdelingen van Plopsaland De Panne opvangen. Tijdens de acht-dagen durende opleiding op de werkvloer in Plopsaland De Panne worden kandidaten voor allerlei functies binnen de horeca klaargestoomd. Dat gaat van het correct indekken van een tafel tot het maken van bereidingen, maar ook verkooptechnieken en keukenhygiëne worden uitgebreid besproken. De opleiding wordt telkens beëindigd met een officieel afsluitmoment met attestuitreiking.


Johan Van Hecke, Projectmanager Mobiele Opleiding VDAB: “De krapte op de arbeidsmarkt is meer dan ooit aanwezig. Daardoor moeten we ons samen met bedrijven en onze partners steeds meer flexibel opstellen en opleiding een centrale plaats geven in de rekrutering. De mobiele opleidingen van VDAB tonen dat we op die manier de vacatures ingevuld kunnen krijgen en het is de ultieme manier om geschikte medewerkers te vinden voor specifieke, technische profielen waarvoor geen gerichte opleiding bestaat. Doordat de kandidaten helemaal klaar zijn voor de job, houden ze het ook langer vol.”

Ook Plopsa is enthousiast over de samenwerking.


Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa: “Door nog nauwer met VDAB samen te werken, kunnen we binnenkort werknemers voor verschillende functies gaan inzetten. Zo kan iemand die bijvoorbeeld vandaag aan de slag is als afwasser dankzij de opleiding in de toekomst ook ingezet worden voor verkoop of bediening. Zowel voor mensen die nieuw zijn binnen het vakgebied als mensen met enige ervaring, die hun kennis willen uitbreiden, is het een interessante opleiding.”

Naast de mobiele horeca-opleiding bekijken Plopsa en VDAB ook de mogelijkheden om in de toekomst een voor Vlaanderen unieke opleiding 'Polyvalente Pretparkmedewerker' op te zetten.


Geïnteresseerden in de mobiele opleiding 'Polyvalent Medewerker Horeca' kunnen zich inschrijven voor de jobdag op woensdag 16 februari in het Plopsa Hotel in De Panne. Ook wie interesse heeft in andere jobs binnen Plopsa of een studentenjob is welkom. Wie niet vrij is op woensdag 16 februari kan steeds solliciteren via team@plopsa.be of zich elke weekdag tijdens de kantoren aanmelden in de burelen van Plopsaland De Panne voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Telefonisch contact opnemen via 058 42 98 10 kan ook. Alle vacatures zijn ook steeds te raadplegen op het vacatureportaal van Plopsa.


BRON: VDAB, Plopsa

Comments


bottom of page