top of page

Plopsa Station Antwerp officieel geopend

Plopsa Station Antwerp, het nieuwe indoorpark van de Plopsa Group, is open voor alle bezoekers. Plopsa Station Antwerp is een investering van 6 miljoen euro en ondertussen het negende Plopsa-park.


Hans Bourlon, Bart De Wever, Steve Van den Kerkhof © Plopsa
Hans Bourlon, Bart De Wever, Steve Van den Kerkhof © Plopsa

Comics Station, dat gelegen is in het Centraal Station van Antwerpen, opende de deuren in 2017. In 2019 waren de aandeelhouders PMV, Vermec en Standaard Uitgeverij, op zoek naar nieuwe partners die het pretpark van het faillissement konden redden. Uiteindelijk kozen ze voor een volledige verkoop. Eind 2019 nam de Plopsa Group het verlieslatende park over.


Het waren burgemeester van Antwerpen Bart De Wever, mede-oprichter van Studio 100 Hans Bourlon en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof die vandaag officieel Plopsa Station Antwerp voor het grote publiek openden.


Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof: “Dit weekend zijn we open onder de vorm van een ‘testopening’, vervolgens sluiten we het park een week om alles te finetunen op basis van onze bevindingen van dit eerste weekend en om aansluitend vanaf zaterdag 30 oktober, met de start van de herfstvakantie, definitief en doorlopend open te gaan. We verwachten op jaarbasis 200.000 tot 250.000 bezoekers. Bovendien merken we nu reeds dat er heel veel aanvragen zijn van bedrijven voor familie- en klantenevenementen.”


Burgemeester Bart De Wever: “Wij zijn blij, aangezien er in Antwerpen weinig indooractiviteiten voor kinderen zijn en de vraag nochtans groot is.”

15 attracties


De afgelopen twee jaar werd er hard gewerkt om het indoorpark in een nieuw jasje te steken. Zo werden er nieuwe attracties en Studio 100-content toegevoegd, waaronder ‘De Vliegende Fietsen’ van Mega Mindy, ‘Maya’s Speeltuin’, ‘De Bumbamolen’, ‘K3 Discocars’, ‘Storm op Zee’ van Piet Piraat en ‘De Valtoren’ van Wickie de Viking. Ook de bekendste stripfiguren zoals Lucky Luke, Jommeke, Suske & Wiske, Urbanus en de Smurfen van het voormalige Comics Station bleven hun plekje behouden. De vijftien attracties, verdeeld over maar liefst vier verdiepingen, zijn voornamelijk gericht op kinderen tussen de 2 en 10 jaar.


De binnenkant © Plopsa
De binnenkant © Plopsa

Unieke ligging


Plopsa Station Antwerp bevindt zich aan de zuidkant van het Centraal Station. Het park is daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Dankzij de samenwerking met de NMBS genieten bezoekers die een ticket via de Plopsa-website kopen bovendien van 50% korting op hun treinreis heen en terug van en naar Antwerpen-Centraal.


Tickets & abonnementen


Plopsa Station Antwerp hanteert een beperkte capaciteit. Daarom moet iedere bezoeker op voorhand een ticket reserveren voor de dag waarop die het park wenst te bezoeken. Dat kan eenvoudig online.


TICKETS & INFO: plopsastationantwerp.be

BRON: Plopsa

bottom of page