top of page

Dit is de hoofdcast van 40-45 in Nederland

Vandaag heeft Studio 100 de eerste namen bekendgemaakt van de acteurs die de hoofdrollen spelen in de Nederlandse versie van de spektakel-musical 40-45.


De visual © Studio 100
De visual © Studio 100

Soy Kroon (bekend van de Studio 100-producties Galaxy Park en Flin & Flo) en Dorian Bindels zullen in de huid kruipen van de broers Louis en Dirk Zegers. Daarnaast spelen Gaia Aikman de rol van Leah Liebmann en Niniane Everaert die van Marie de Jong. Bekijk hieronder de volledige perspresentatie:De voorstelling zal te zien zijn in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Speciaal voor de voorstelling wordt er een nieuw theater gebouwd vlak naast de hallen. De werken starten op 28 augustus. Er is haast bij, want het stuk gaat al in première op 24 september 2024. De ticketverkoop is intussen gestart.


Het was Joop van den Ende die Gert Verhulst overtuigde om deze unieke voorstelling ook in Nederland te brengen. Studio 100 is ervan overtuigd dat het verhaal van deze donkere periode absoluut verteld moet blijven worden en brengt daarom een aangepaste versie die zich in Rotterdam afspeelt. In 2018 ging in het Studio 100 Pop-Up Theater de spektakel-musical 40-45 in wereldpremière. Met bijna 800.000 bezoekers werd deze voorstelling de meeste succesvolle Vlaamse musical ooit.Gert Verhulst: “We zijn trots dat we de spektakel-musical 40-45 naar Nederland kunnen brengen. De Tweede Wereldoorlog heeft in vele huiskamers zijn sporen nagelaten en dat verhaal willen wij als Studio 100 dan ook blijven vertellen.”

Het verhaal


De broers Dirk (Dorian Bindels) en Louis (Soy kroon) worden met een jaar verschil geboren en groeien op in een warm en liefdevol gezin in Rotterdam. Ze worden hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken. Totdat de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid uitbreekt. Na het bombardement van Rotterdam kiezen ze elk een andere kant van de strijd. Langzaamaan komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan…


TICKETS & INFO: 40-45.nl

BRON: Studio 100

Comments


bottom of page