top of page

Musical '40-45' vanaf 2024 te zien in Nederland

De spektakel-musical '40-45' is vanaf september 2024 te bewonderen in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, en dus niet in Rotterdam wat eerder aangekondigd werd. Studio 100 bouwt er net als in Puurs een Pop-Up Theater.


Scène uit 40-45 © Studio 100
Scène uit 40-45 © Studio 100

Het was Joop van den Ende die Gert Verhulst overtuigde om deze unieke voorstelling ook in Nederland te brengen. Studio 100 is ervan overtuigd dat het verhaal van deze donkere periode absoluut verteld moet blijven worden en brengt daarom een aangepaste versie die zich in Rotterdam afspeelt. In 2018 ging in het Studio 100 Pop-Up Theater de spektakel-musical '40-45' in wereldpremière. Met meer dan 750.000 bezoekers werd deze voorstelling de meeste succesvolle Vlaamse musical aller tijden. De voorstelling zal exclusief te zien zijn in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, het verhaal van de voorstelling speelt zich af in Rotterdam.Gert Verhulst: “We zijn trots dat we de spektakel-musical '40-45' naar Nederland kunnen brengen. De Tweede Wereldoorlog heeft in vele huiskamers zijn sporen nagelaten en dat verhaal willen wij als Studio 100 dan ook blijven vertellen. Naast de donkere scènes brengen we ook, en misschien vooral, een boodschap van hoop.”

Joop van den Ende: “Studio 100 heeft met de spektakel-musical '40-45' in België een indrukwekkend statement afgegeven: een grootschalige, spectaculaire musical die artistiek een grote kwaliteit met zich meedraagt, en tegelijk de grote gevaren van het opkomende fascisme blootlegt. Bovendien is '40-45' uitgegroeid tot het grootste publiekssucces uit de Belgische theatergeschiedenis. Het is voor mij, als producent en als groot theaterliefhebber, een eer om de Nederlandse versie van deze productie te ondersteunen en sterk aan te bevelen.”

Het verhaal


De broers Dirk en Louis worden met een jaar verschil geboren en groeien op in een warm en liefdevol gezin. Ze worden hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken. Totdat de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid uitbreekt. Na het bombardement van Rotterdam kiezen ze elke een andere kant van de strijd. Langzaamaan komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan…


Studio 100 zoekt professionele musicalacteurs, kinderen en figuranten die willen meespelen in deze machine. Inschrijven kan via www.40-45.nl.


BRON: Studio 100

Comments


bottom of page