top of page

Tomorrowland opent spectaculaire rollercoaster in Plopsaland

Vanaf deze zomer kunnen liefhebbers van rollercoasters en fans van Tomorrowland kennismaken met ‘The Ride to Happiness’ in Plopsaland De Panne, een opzienbarende attractie die een unicum is in Europa en behoort tot de spectaculairste ter wereld. De ‘extreme spinning coaster’ wordt volledig binnen de magie van Tomorrowland opgebouwd.


The Ride to Happiness © Plopsa
The Ride to Happiness © Plopsa

Op 21 juli, de nationale feestdag van België, werd in Plopsaland De Panne de meest extreme rollercoaster van Europa geopend: ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’. Dit gebeurde onder grote belangstelling en op spectaculaire wijze in de nieuwe Tomorrowland-zone.


Na de openingsceremonie zetten alle genodigden en BV’s koers richting ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ om de nieuwe coaster uit te testen. Onder andere Michiel Beers, oprichter van Tomorrowland, Bruno Vanwelsenaers, Managing Director International bij Tomorrowland en Christophe Van den Branden, Creative Director bij Tomorrowland namen plaats naast CEO Steve Van den Kerkhof voor het eerste ritje.De ‘extreme spinning coaster’ werd volledig binnen de magie van het Boomse dance-festival opgebouwd. Het creatieve team van Tomorrowland werkte samen met de Plopsa Group om de unieke sfeer die elke zomer in Boom heerst te vertalen in de attractie. Het betreft een investering van 17,5 miljoen euro.


‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ is de allereerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa en de tweede attractie van dit type wereldwijd. Enkel in de Verenigde Staten staat er momenteel één. Bezoekers worden maar liefst twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van maar liefst 90 km/u en gaan hierbij vijf keer overkop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op z’n hoogste punt 35 meter boven de grond, wat zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het park en de ruime omgeving. Tomorrowland creëerde naast de thematische invulling een exclusieve soundtrack op basis van de door Hans Zimmer gecomponeerde Tomorrowland Hymne die tijdens de rit te horen zal zijn, wat de ervaring voor elke bezoeker extra sensationeel maakt.


Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa: “De coaster is al van ver op de autosnelweg te zien en verandert de volledige skyline van het park wat zorgt voor een hele nieuwe dimensie. Door deze samenwerking, zullen we beiden een nog groter publiek kunnen entertainen waardoor we elkaar alleen maar sterker maken."

De Duitse rollercoasterfabrikant Mack Rides stond in voor het technische design, de engineering en de bouw van de constructie. De thematisering en totaalbeleving namen het creatieve team van Tomorrowland en de Plopsa Group voor hun rekening. Binnen Plopsaland De Panne werd voor deze attractie een aparte zone aangelegd die vanaf deze zomer een trekpleister moet worden voor bezoekers uit binnen- en buitenland. De samenwerking tussen Tomorrowland en de Plopsa Group is een eerste stap in een verregaande ambitie om in Europa op lange termijn te investeren in diverse themaparkprojecten.'Europe's Best New Coaster'


Jaarlijks stelt het vakblad Kirmes & Park Revue de ranglijsten op van de beste Europese attracties en parken: de European Star Award. Plopsa kaapte met de gloednieuwe 'The Ride to Happiness by Tomorrowland' de award voor 'Europe's Best New Coaster' weg.


BRON: Plopsa

Comments


bottom of page