top of page

Studio 100 stapt met 'Magic Circle' in blockchain

De Belgische mediagigant Studio 100 stapt in de blockchain, de technologie achter onder meer de bitcoin. Het bedrijf gaat 250 non-fungible tokens verkopen. Wie die koopt krijgt toegang tot 25 'unieke ervaringen', zoals uitnodigingen voor backstage en persconferenties.


Gert Verhulst © Studio 100
Gert Verhulst © Studio 100

Studio 100 richt een exclusieve club op voor z'n grootste fans. Als lid krijg je toegang tot 25 'unieke ervaringen', die doorverkocht kunnen worden. Het project maakt gebruik van non-fungible tokens (NFT's).


Studio 100 richt zich niet in de eerste plaats tot liefhebbers van cryptomunten en van NFT's, digitale eigendomscertificaten op een blockchain. Er komen 250 lidkaarten op de markt. Ze zijn goed voor 25 unieke ervaringen, een verwijzing naar het 25-jarig bestaan van het bedrijf. De leden krijgen allerlei voordelen, van prijsreducties tot gratis tickets en uitnodigingen voor de backstage en persconferenties.


Nu worden er 25 lidkaarten weggegeven aan mensen die tickets kochten voor de Studio 100 Rewind Party of de Sinterklaasshow. Begin volgend jaar worden de andere kaarten verkocht, waarbij het bedrijf opnieuw mikt op de bezoekers van grote evenementen. De prijs wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.


250 unieke Samsons


De leden kunnen de digitale kaart, telkens met een unieke beeltenis van de tv-hond Samson, verkopen net zoals gelijk welke andere NFT. Studio 100 werkt hiervoor samen met het Antwerpse bedrijf Venly en het Gentse SiteManager en maakt gebruik van het platform Polygon, dat compatibel is met de blockchain Ethereum.

Enkele voorbeelden © Studio 100
Enkele voorbeelden © Studio 100

De fans kopen het lidmaatschap met euro's. Het wordt vervolgens omgezet naar NFT's. Leden moeten een profiel aanmaken op de website van de 'Studio 100 Magic Circle'. Zo heeft Studio 100 een zicht op wie de clubleden zijn.


Hoofd Digital bij Studio 100 Kevin De Mulder: "De Studio 100 Magic Circle is een exclusieve community voor de echte fans van ons entertainment. Zo'n ticket moet even gemakkelijk te kopen zijn als een ticket voor onze Sinterklaasshow. De technologie achter het project is een middel, geen doel op zich.'

BRON: De Tijd, De Telegraaf, Studio 100

MEER INFO: studio100.com

Comments


bottom of page