top of page

Samsung en Studio 100 leren kinderen veilig omgaan met internet

Samsung en Studio 100 slaan de handen in elkaar: met leuke video’s leren Samson & Marie, Mega Mindy, Bumba en K3 kinderen hoe ze de digitale wereld op mobiele toestellen best zo veilig en gezond mogelijk ontdekken. “Uit ons onderzoek blijkt dat ouders zich zorgen maken over het digitaal welzijn van hun kinderen”, zegt Sven Adams, CSR-verantwoordelijke bij Samsung. “Daar willen we samen met Studio 100 een antwoord op bieden en de kinderen digitaal bewust de zomer in sturen."


Samson & Marie © Studio 100
Samson & Marie © Studio 100

De vakantie staat voor de deur. Dat betekent: lange autoritten waar kinderen hun tijd op de achterbank meestal ‘digitaal’ verdrijven. Toen uit onderzoek van Samsung bleek dat ruim de helft van de ouders zich zorgen maakt over de digitale veiligheid van hun kinderen, was een samenwerking met Studio 100 snel beklonken, aldus Sven Adams, CSR-verantwoordelijke bij Samsung.“Ouders willen niet dat hun kinderen ongepaste beelden te zien krijgen of berichten van onbekende nummers ontvangen. Terecht natuurlijk. Digitaal welzijn en privacy van kinderen zijn voor Samsung en voor Studio 100 topprioriteit.”


Helden van de kleintjes


“Studio 100 wil voor families een echt huis van vertrouwen zijn. Het is voor ons heel belangrijk dat zij erop kunnen vertrouwen dat veiligheid hoog in het vaandel wordt gedragen, zodat zowel kinderen als hun ouders onbezorgd kunnen genieten”, bevestigt Inge Moerenhout, Commercieel Directeur Licensing & Events bij Studio 100.In de campagne die vandaag van start gaat, verschijnen bekende kinderhelden van Studio 100 in enkele speelse video’s rond vier thema’s: blauw licht, verdachte berichten, schermtijd en controle van (betalende) apps. K3, Samson & Marie, Mega Mindy en Bumba vertellen kinderen en hun ouders op een toegankelijke manier over de risico’s én de oplossingen.Privacy en veiligheid


Digitaal welzijn is een actueel maatschappelijk thema: 46% van de ouders met kinderen tussen 0 en 6 jaar oud maakt zich zorgen over het gebruik van mobiele toestellen door hun kinderen, zo blijkt uit het onderzoek van Samsung. Bij ouders met kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud is dat 56%. Ouders zijn vooral bezorgd dat hun kinderen ongewenste online inhoud te zien krijgen (64%), dat ze te veel tijd achter het scherm doorbrengen (64%) en dat ze berichten ontvangen van vreemden (59%).“Privacy en veiligheid zijn intrinsiek met elkaar verbonden”, zegt Sven Adams van Samsung. “De beveiliging van toestellen is uitermate belangrijk voor Samsung. Ons securityplatform Samsung Knox beschermt de inhoud van elke smartphone, tablet en wearables tegen inbreuk of kwaadaardige software. We zoeken voortdurend naar manieren om de beveiliging van de hele mobiele ervaring en het ecosysteem van Galaxy te optimaliseren.”


Beelden van de persconferentie © Studio 100
Beelden van de persconferentie © Studio 100

Ook Studio 100 besteedt graag extra aandacht aan digitaal welzijn. “We vinden het als Studio 100 dan ook belangrijk om de bespreekbaarheid van maatschappelijk relevante thema’s zoals digitaal welzijn verder op de kaart te zetten.


"We zetten onze schouders heel graag mee onder deze sensibiliseringscampagne”, vertelt Inge Moerenhout. “Als onze figuren kunnen helpen om de thematiek op een laagdrempelige manier mee onder de aandacht te brengen, dan werken we daar uiteraard graag aan mee”.


De video’s met K3, Samson & Marie, Mega Mindy en Bumba zijn vanaf nu te zien zijn op het Samsung YouTube-kanaal, de Samsung website en op de socials van de Studio 100-figuren.


BRON: Studio 100, Samsung

bottom of page