top of page

Plopsaland De Panne duurste Belgische pretpark

De voorbije twee jaar is de ticketprijs voor Plopsaland met zeven euro gestegen. Al wie groter is dan één meter, op senioren en mensen met een beperking na, betaalt 45,5 euro. Daarmee is het pretpark in De Panne het duurste van het land.


The Ride to Happiness © Plopsa
The Ride to Happiness © Plopsa

Net na het zomerseizoen heeft Plopsaland de ticketprijs verhoogd. Een abonnement blijft voorlopig op 99,99 euro en een parkingticket kost nog steeds 12,5 euro. Zwemmen in Plopsaqua is 2 euro duurder geworden en kost nu 25,5 euro per persoon. “We doen dit zeker niet voor ons plezier”, benadrukt Plopsaland-manager Sebastien Momerency aan Het Laatste Nieuws. “De energiekosten zijn bijna verdubbeld, de personeelsuitgaven door de indexering zijn aanzienlijk gestegen en de prijzen van al onze producten zijn ongezien hoger. Frituurolie kost twee keer meer en de kost van het WC-papier is met de helft de hoogte in gegaan. Alles is gewoon veel duurder, dus kunnen we niet anders dan dit door te rekenen in onze ticketprijs. Het is altijd zoeken naar een goed evenwicht. Het kan perfect zijn dat als de kosten blijven stijgen, we nog prijsverhogingen zullen moeten doorvoeren.”


“Het klopt dat we momenteel het duurste pretpark van het land zijn, maar iedereen moet zijn eigen rekening maken”, reageert Sebastien Momerency. “Plopsaland is wel het enige attractiepark dat tijdens de winter open is. En net dan ligt de energiekost bijzonder hoog. Tijdens de kerstperiode zullen we alvast geen ijspiste aanleggen, maar zoeken we een duurzamer alternatief dat even gezellig is. De verlichting is sowieso al allemaal led. We zetten alles op alles om onze bezoekers een fantastische dag te bezorgen door naast de 55 attracties ook in te zetten op evenementen en extra animatie. Tijdens de herfstvakantie zullen dat bijvoorbeeld de spookhuizen zijn.”


BRON: HLN

Yorumlar


bottom of page