top of page

Ondanks belofte: Plopsaland introduceert voorrangspas

Rijke gezinnen eerst; of toch in Plopsaland De Panne. Vanaf de paasvakantie voert Plopsaland De Panne een voorrangspas in. Die kost 35 euro bovenop de normale ticketprijs van 42,5 euro. Dat meldt Looopings.


Heidi the Ride © Plopsa
Heidi the Ride © Plopsa

De Plopsa Group heeft jarenlang belooft nooit een voorrangspas in te voeren. In 2013 lag Walibi Belgium zwaar onder vuur toen daar een betaald voorrangssysteem werd ingevoerd. Plopsa maakte destijds van de gelegenheid gebruik om het initiatief van de concurrent weg te zetten als oneerlijk en onrechtvaardig. Het klonk toen zo:


Steve Van den Kerkhof in 2013: "Iedereen is bij ons gelijk voor de wet. Rijkere kinderen mogen geen voorrang krijgen op minder gegoede kinderen. Hoe meer attracties, hoe kleiner de wachtrijen."

Daar komt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof nu op terug.


Steve Van den Kerkhof in 2022: "Onze doelgroep is veranderd, zeker door de komst van The Ride to Happiness. Ons park is geëvolueerd. Er komen niet alleen families met kinderen, maar ook tieners en jongeren. Hoe ouder het publiek, hoe meer vraag er is naar zo'n product."

The Ride to Happiness © Plopsa
The Ride to Happiness © Plopsa

Dit voorjaar nog introduceert Plopsaland de Express Pass. Voor 35 euro extra mogen bezoekers negen keer een attractiewachtrij overslaan. Het gaat specifiek over:

  • The Ride to Happiness by Tomorrowland

  • De Draak

  • DinoSplash

  • Heidi the Ride

  • K3 Roller Skater

  • Anubis the Ride

  • SuperSplash

  • De Grote Golf

  • Het Bos van Plop

  • Spookhuizen (tijdens Halloween)


Hoe werkt het?


Bezoekers krijgen een speciaal armbandje en een keycord met een kaartje eraan. Op die kaart kunnen negen vakjes aangevinkt worden. Het is mogelijk om meerdere keren dezelfde attractie te kiezen. De Express Pass is persoonsgebonden en kan niet worden doorgegeven. Wie op de eerste rij wil zitten in een achtbaan, moet twee vakjes opgeven.


Ze worden vanaf de paasvakantie verkocht in de online ticketshop en in de souvenirwinkels, zolang de voorraad strekt. Elke openingsdag kunnen er maximaal 250 mensen gebruik van maken. Zo hoopt Plopsaland dat gewone bezoekers er geen last van zullen ondervinden. Bezoekers met een Express Pass betreden de attracties via de uitgang. Abonnementhouders krijgen voorlopig geen korting.


Kritiek


Op social media reageren mensen voornamelijk negatief op deze beslissing.

Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof vindt dat arme kinderen niet benadeeld worden.


"De Express Pass is niet geldig bij kinderattracties. Zo'n pas zal niet snel gekocht worden door gezinnen met kinderen jonger dan 7 jaar. Het is eerder bedoeld voor tieners die zo snel mogelijk alle achtbanen willen afstrepen."

Holiday Park, een Duits Plopsa-park, maakt al langer gebruik van het systeem. Ook de Belgische parken Bobbejaanland en Walibi doen het.


BRON: HLN, Looopings

Comments


bottom of page