top of page

Plopsa gechoqueerd: "oneerlijke concurrentie"

Studio 100 en Plopsa zetten grote vraagtekens bij de overheidssubsidie die wordt uitgetrokken voor de komst van Legoland Benelux in Charleroi. De Waalse regering is van plan om 100 miljoen euro, ongeveer een kwart van het totale investeringsbedrag, te steken in de bouw van het attractiepark.


Ingang Plopsaland © Plopsa
Ingang Plopsaland © Plopsa

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof zegt "gechoqueerd" te zijn. In de krant De Tijd zegt hij geen tegenstander te zijn van Legoland, maar door de subsidie zou er sprake zijn van oneerlijke concurrentie.


Steve Van den Kerkhof: "Ik ben gechoqueerd dat de overheid steun geeft aan zo'n oververzadigde markt. Iedereen is nog volop aan het bekijken hoe ze de covidschok kunnen verwerken. In vergelijking met andere landen hebben de Belgische attractieparken veel minder steun gekregen. De overheid moet eerder de bestaande parken steunen dan 100 miljoen euro te investeren in een project van een buitenlandse investeerder."

Ook Studio 100-CEO Verhulst snapt daar niets van. Hij noemt het in de satireshow 'De Ideale Wereld' vreemd dat de overheid zich op deze manier opstelt.


Gert Verhulst: "Stel je voor: je bent al dertig jaar bakker in een straat en ineens zegt de staat: we gaan naast je deur een bakkerij openen en we steken daar 10 miljoen in. En dat personeel, daarbij gaan we met speciale statuten ervoor zorgen dat die niet te veel kosten. En jij zit ernaast als bakker, dat is een rare situatie."

BRON: De Tijd, De Ideale Wereld, Looopings

Comentarios


bottom of page