top of page

Nu ook tweede Plopsa-park in Polen

Vandaag, zaterdag 30 april, hebben Plopsa en Momentum Capital het gloednieuwe themapark Majaland Warsaw voorgesteld aan het publiek. Aan de bouw van het park hangt een prijskaartje van 30 miljoen euro.


Majaland Warsaw © Plopsa
Majaland Warsaw © Plopsa

Vanaf vandaag heeft Plopsa er een gloednieuw park bij binnen haar internationale themaparkgroep. Majaland Warsaw, het tweede Poolse Plopsa-park na Majaland Kownaty, werd aan het grote publiek voorgesteld tijdens een openingsceremonie in het park zelf. Dit in aanwezigheid van CEO van de Plopsa Group, Steve Van den Kerkhof, CEO van Momentum Capital, Martijn van Rheenen en Hoofd van de Gemeente Wiązowna, Janusz Budny.


“We zijn verheugd dat we dit opnieuw samen met Momentum Capital hebben kunnen realiseren,” aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “De constructie van het eerste Poolse park, Majaland Kownaty, was een grote uitdaging omdat we iets volledig ongekend en innovatiefs deden in Polen. We hebben veel geleerd en hebben al die learnings meegenomen naar het nieuwe park in Warschau, wat resulteerde in een spectaculair nieuw themapark. Het resultaat is prachtig, we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investeringsteam heeft bereikt. Majaland Warsaw is het tweede, maar wat mij betreft zeker niet het laatste Plopsa-park dat we in Polen bouwen.”


Ook Martijn van Rheenen, oprichter van het Nederlandse Momentum Capital, is tevreden met het resultaat: “We zijn trots dat we onze succesformule samen met de Plopsa Group hebben uitgebreid met de realisatie van Majaland Warsaw. Daarnaast zijn we natuurlijk dankbaar voor de samenwerking met Ceetrus en het team van Nhood Poland, dat een geweldige kans biedt om shoppen en entertainment te combineren.”Na de openingsceremonie verwelkomde het park ook tal van Oekraïense gezinnen. “In deze moeilijke humanitaire situatie van buurland Oekraïne voelde het niet juist om een groot, feestelijk openingsevenement van het park te organiseren, daarom hebben we er bewust voor gekozen om de opening kleinschalig te houden. Daarnaast hebben we Oekraïense gezinnen uitgenodigd die in de buurt verblijven om het park te ontdekken. Met dit kleine gebaar van solidariteit hopen we de zorgen van de kinderen te verlichten, al is het maar voor een dag.”


26 keer plezier


Majaland Warsaw biedt 26 attracties voor alle leeftijden en heeft een ruime binnenzone en een aansluitende buitenzone. Daarnaast zijn ook meerdere horecapunten en een winkel te vinden. Majaland Warsaw wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gedomineerd door het populaire figuurtje Maya de Bij. Maar ook Wickie de Viking en Heidi nemen een belangrijke plaats in het park in. Het buitengedeelte staat volledig in het teken van Super Wings. Majaland Warsaw maakt deel uit van een innovatief complex genaamd Project Góraszka. Het park is een investering van €30 miljoen en verwacht om tijdens het eerste jaar 350.000 bezoekers te ontvangen.


TICKETS & INFO: Plopsa.com

BRON: Plopsa

Comentários


bottom of page