top of page

De Smurfen krijgen eigen attractie in Plopsa Coo

De achtbaan 'Halvar', aangekleed in de stijl van Wickie de Viking, krijgt een nieuw thema. Vanaf 1 juli kunnen bezoekers er een ritje maken op 'De Smurfer'. Het gaat om een 540 meter lange familieachtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Concept art © Plopsa
Concept art © Plopsa

Vanaf 1 juli 2022 zullen bezoekers de vernieuwde coaster ‘De Smurfer’, nu nog in de ‘Halvar’, kunnen verkennen. De hele attractie wordt grondig onder handen genomen. De wachtrijen, het station en de karretjes worden gestript en krijgen een smurfenthema. Het kasteel van Gargamel wordt het pronkstuk van de vernieuwde zone. Het plein voor de attractie wordt na de zomer in een heus smurfendorp getransformeerd.


Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof: "Het idee om de Smurfen te vereeuwigen met een eigen attractie in het park is een logisch gevolg van de enorme populariteit van de figuren. Vele ouders van vandaag zijn opgegroeid met de Smurfen en dankzij de nieuwe animatiereeksen zijn ook kinderen tegenwoordig fan van de populaire blauwe figuurtjes. We zijn dan ook verheugd dat we dit kunnen verwezenlijken."

Concept art © Plopsa
Concept art © Plopsa

Samen met IMPS, de wereldwijde licentiehouder van de Smurfen, is Plopsa momenteel druk in de weer met de voorbereidingen. Véronique Culliford, voorzitster van IMPS en dochter van Peyo is enthousiast:


Véronique Culliford: “We zijn heel trots op de samenwerking met Plopsa. De Smurfer zal ongetwijfeld bij zowel grote als kleine bezoekers voor mooie momenten zorgen.”

Concept art © Plopsa
Concept art © Plopsa

Plopsa Coo heropent vanaf dit weekend opnieuw de deuren en blijft vanaf dan bijna dagelijks geopend. De nieuwe smurfenattractie zal vanaf 1 juli operationeel zijn.


Smurfig


Het is niet voor het eerst dat de Plopsa Group de Smurfen in huis haalt. Ze waren onlangs nog te gast tijdens een carnavalsevenement in Plopsaland De Panne. Bovendien heeft Plopsa Station in Antwerpen een interactieve Smurfen-darkride.


BRON: Plopsa, Looopings


Comentarios


bottom of page