top of page

Plop viert 25ste verjaardag met nieuwe show

Studio 100 viert het 25-jarig jubileum van Kabouter Plop met de nieuwe theatershow ‘Een nieuwe muts voor Plop’. Vandaag vond de première plaats, twee jaar later dan eerst gepland.


De cast © Studio 100
De cast © Studio 100

25 jaar


In 25 jaar is Kabouter Plop uitgegroeid tot een fenomeen in Vlaanderen en Nederland. De eerste aflevering werd uitgezonden op 27 augustus 1997. Plop en zijn vrienden speelden al in meer dan 18 shows, 5 tv-programma's, 7 specials en 10 films. Daarnaast bestaan er zo'n 100 Plop-liedjes. ‘De Kabouterdans’ is nog steeds één van de populairste hits in de geschiedenis van Studio 100. Sinds de lancering zijn er ook meer dan 1,5 miljoen boeken verkocht en 1 miljoen Plopmutsen. Sinds 2013 zijn de Plopvideo’s op YouTube al meer dan 160 miljoen keer bekeken. Ook bij de oudere fans blijft Plop razend populair, denk maar aan zijn Sportpaleis-optreden op Moose Bar XXL in 2020. En intussen gaan die fans van het eerste uur zelf met hun kroost naar een Plopshow.


De cast © Studio 100
De cast © Studio 100

Het verhaal


Plop is helemaal de kluts kwijt, want zijn muts is zoek! Samen met zijn kaboutervrienden zoekt hij zijn hele melkherberg af. Ze kammen zelfs het hele kabouterbos uit. Maar nee hoor, Plop zijn muts is spoorloos. Klus, Smal, Kwebbel en Felle, het nichtje van Plop, proberen hem tevergeefs te troosten. Gelukkig hebben zijn kaboutervrienden nog een plan...


Door de coronacrisis werd de show meermaals uitgesteld. De jubileumvoorstelling ging eindelijk in première op 20 maart in Puurs en doet daarna onder andere Hasselt, Turnhout en Antwerpen aan. Nederlandse voorstellingen staan niet op het programma.


Het zijn drukke tijden voor Walter De Donder, die de show zelf geschreven heeft. Hij wisselt deze show af met de Samson & Gert Afscheidsshow, waar hij de rol van Burgemeester speelt. Op sommige dagen speelt hij overdag Plop en 's avonds de Burgemeester van Samson & Gert.


TICKETS & INFO: studio100.com

BRON: Studio 100

Commenti


bottom of page