top of page

Geen K3 en Spring in het Sportpaleis: Studio 100 annuleert alle shows dit weekend

Slecht nieuws, want door de verstrengde coronamaatregelen die net zijn gemaakt door het overlegcomité stelt Studio 100 noodgedwongen alle concerten die dit weekend gepland waren in het Sportpaleis uit naar een latere datum. Ook de ‘Rewind Party’ die vanavond gepland stond, gaat niet door. Er stonden al enkele fans klaar aan de ingang van de zaal.


Rewind Party met K3 © VTM
Rewind Party met K3 © VTM

Rewind Party


Tijdens de Rewind Parties stond er een reünie gepland van de immens populaire muziekband Spring. Ook betekende het de vuurdoop voor Julia, want het zou het eerste optreden zijn van K3 met haar als nieuwste lid.

CEO's Gert Verhulst, Anja Van Mensel en Hans Bourlon: “We verwachtten in totaal 100.000 bezoekers voor onze Rewind-shows en Grote Sinterklaasshows in het Sportpaleis dit weekend, maar de shows gaan niet door. De maatregelen gaan pas zaterdag in maar de gouverneurs kunnen ook voor vanavond nog ingrijpen. Dat maakt de situatie dermate onzeker dat wij genoodzaakt zijn om ook vanavond te cancelen.”

Het zat eraan te komen, maar toch is de ontgoocheling groot. Zowel bij de fans, als bij alle mensen die betrokken zijn bij de uitgestelde shows. Tranen zijn rijkelijk gevloeid voor en achter de schermen. Iedereen stond klaar om er vanavond in te vliegen. Alles was opgebouwd, kosten zijn gemaakt. Dit is een emotionele en financiële mokerslag voor Studio 100 en zijn medewerkers.

“Maandenlang hebben we er naar uitgekeken. Alles is gerepeteerd, het podium is opgebouwd, het licht hangt, de kostuums zijn klaar. Opnieuw een zware slag voor ons bedrijf en alle medewerkers die hun hart en ziel in de voorbereiding hebben gestoken.”

CEO Hans Bourlon wijst in de VRT- en VTM-journaals met de vinger naar anti-vaxxers.

“We zijn allemaal in snelheid genomen door iets wat niet voorzien en niet voorspeld was. Als hier iemand de zwarte piet is, zijn het de mensen die zich niet hebben laten vaccineren. Waren we daar naar 100 procent gegaan, dan had dit zich niet voorgedaan. Dan was dit niet gebeurd. Dat zijn de daders voor mij.”

De Grote Sinterklaasshow


Ook de Sintshows gaan niet door. Omdat Sinterklaas niet in de zomer terug kan komen naar ons land, is uitstellen naar een latere datum moeilijk. De kans is groot dat een ticket voor een Sinterklaasshow wordt overgezet naar de editie van volgend jaar.


Maar omdat alles gerepeteerd is en het zonde is om deze show niet te spelen, wordt een variant op de show zondag om 10.30 uur uitgezonden op Proximus-zenders Pickx Live en Pickx+. Op Proximus.be zal de show voor iedereen - ook niet-Proximus-klanten - gratis beschikbaar zijn.


Daens © Studio 100
Daens © Studio 100

Daens


In het Studio 100 Pop-Up theater is de situatie anders. Daar blijven de voorstelling van dit weekend doorlopen. Iedereen die een ticket heeft voor 'Daens' vanaf maandag, zal gecontacteerd worden en verplaatst worden naar een latere datum.


BRON: Studio 100, Het Nieuwsblad

コメント


bottom of page