top of page

Ontdek de eerste beelden uit 'Red Star Line'

Deze middag verzamelde de Vlaams pers in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs voor de exclusieve preview van de nieuwe spektakel-musical 'Red Star Line'. Hiermee is dan ook de laatste rechte lijn richting de grote wereldpremière ingezet. Die is voorzien voor 19 maart. Tot die tijd wordt er door cast en crew nog bijzonder hard gewerkt om een unieke, spectaculaire én ontroerende voorstelling neer te zetten.


Een deel van de cast © Studio 100
Een deel van de cast © Studio 100

Vanaf maart speelt de nieuwe spektakel-musical 'Red Star Line' in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Deze nieuwe Vlaamse creatie is de opvolger van de succesmusical '40-45'. De bezoekers worden ondergedompeld in het Antwerpen en New York van begin vorige eeuw.


Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: "We volgen het vertrek van Jan naar Amerika waar hij zijn dromen achterna wil jagen. Deze prachtige openingsscène is slechts het begin, want nadien volgen nog grote dansscènes in het bruisende New York en is er zelfs storm op komst."

Jelle Cleymans © Studio 100
Jelle Cleymans © Studio 100

Geen neerstortende vliegtuigen of rijdende stoomtreinen deze keer: wel een gigantisch schip dat zich 40 meer uitstrekt over de scène.


Jelle Cleymans, hoofdrolspeler: “Als je kijkt, krijg je het gevoel dat hij wegvaart. Die boot is natuurlijk heel belangrijk, maar er zijn nog andere dingen die het verschil zullen maken. Er wordt meer gereden met de tribunes. Er zijn heel grote dansstukken, die mooi de sfeer van het New York uit de jaren 20 weergeven. De muziek daar is ingespeeld door een Brusselse Big Band.”


Cast


Jan - Jonas Van Geel & Jelle Cleymans

Marie - Lotte Stevens & Ianthe Tavernier

Louise - Charlotte Boudry & Charlotte Verduyn

Walter - Peter Van den Begin & Peter Van de Velde

Jakob - Carry Goossens & Frans Van der Aa

Martha - Free Souffriau & Laura Seys

Rosalie - Marleen Merckx & Vera Mann

Jef - Jan Schepens & Peter Thyssen

Cyriel - Nordin De Moor, Michiel De Meyer & Leendert De Vis

Zulma - Hilde Van Wesepoel & Goele De Raedt

Odillon - Dirk Van Vaerenbergh & Ludo Hoogmartens


Ensemble:

Martijn Claes, Wout Sels, Jurgen Stein, Pieter Casteleyn, Steven Colombeen, Tim Saey, Sven Tummeleer, Victor Marinus, Roger Makadi, Youssef El Kaouakibi, Malik Mohammed, Keije Schepers, Joris De Beul, Baptiste Vuylsteke, Chris Schep, Kenny Verelst, Mathias De Decker, Stijn Linders, Maja Van Honsté, Elke Buyle, Janis van Dorsselaer, Lien Van den Bossche, Charlotte Suijs, Pauline Joris, Florence Van Laecke, Liesbeth Roose, Lynn Mancel, Gitty Pregers, Alyssa Luypaert, Seline Sánchez, Helena De Graeve, Julie Demarbaix, Freya Pauwels, Melia Loi, Annefloor Imhoff, Zoë Rijk, Eveline Maes, Christophe Degelin, Jeroen Logghe, Patrick Sabel, Lieselot Lauwers, Tessy Torfs en Kato Haes.


Carry Goossens en Peter Van de Velde © Studio 100
Carry Goossens en Peter Van de Velde © Studio 100

Er zijn al meer dan 175.000 tickets de deur uit. 'Red Star Line' speelt t.e.m. november, maar wordt daarna waarschijnlijk verlengd. Tickets en info vind je hier.


BRON: HLN, GvA, Studio 100

Comments


bottom of page