top of page

Musicals Daens stopt dit najaar

Na '40-45', stopt op 1 oktober 2022 ook de spektakel-musical 'Daens' definitief. Na een bijzonder succesvolle speelperiode in het Studio 100 Pop-Up Theater en meer dan 225.000 bezoekers, komt er dit najaar een einde aan de 2.0-versie van één van de meest succesvolle Vlaamse musicals.


Scène uit 'Daens' © Studio 100
Scène uit 'Daens' © Studio 100

Op 21 februari 2020 ging de nieuwe, spectaculaire versie van de succesmusical Daens in première. Na amper 1 week moesten de voorstellingen echter al gestaakt worden. Na een verplichte pauze van 17 maanden werden de voorstellingen vanaf deze zomer terug hervat.


Onder aanvoering van titelrol-speler Peter Van de Velde, die een krachtige en tegelijk ook breekbare Adolf Daens neerzet, krijgt het publiek een aangrijpende voorstelling te zien met een overtuigende cast. De actiescénes met paarden en honden weten elke voorstelling opnieuw te impressioneren. De lyrische muziek van Dirk Brossé werd ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen.


Peter Van de Velde: "Toen Gert Verhulst me vroeg of ik de hoofdrol wilde spelen in de musical Daens was ik enorm vereerd. Het is een rol waar je als acteur echt je tanden kan inzetten. Meer dan 100 keer mocht ik in de huid kruipen van Adolf Daens en elke keer weer was dat een absoluut voorrecht."

BRON: Studio 100 TICKETS & INFO: Daens.be

Commentaires


bottom of page