top of page

'40-45' stopt definitief deze zomer

Op zondag 3 juli speelt de spektakel-musical '40-45' voor de allerlaatste keer. Na een speelperiode van vier jaar met zo'n 500 voorstellingen en meer dan 750.000 bezoekers is '40-45' de meest bezochte musical in België ooit.


Jonas Van Geel, Jelle Cleymans © Studio 100
Jonas Van Geel, Jelle Cleymans © Studio 100

Met meer dan 750.000 bezoekers is de musical een echte mijlpaal geworden in de geschiedenis van Studio 100 en de Belgische cultuur. Nooit eerder trok een voorstelling in het land zoveel bezoekers. Ook op technisch en artistiek vlak werden de grenzen verlegd. Naast spectaculaire scènes met heel wat special effects, werd het publiek ook geraakt met pakkende muziek. Het ongeziene technische concept met rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons zorgden ervoor dat alle toeschouwers op een unieke manier meegezogen werden in het verhaal. Met zo'n technische hoogstandjes liep het natuurlijk af en toe eens mis. Sommigen voorstellingen werden zelfs vroegtijdig gestopt vanwege technische storingen.Na jarenlange voorbereiding beleefde op 8 oktober 2018 het massaspektakel onder massale belangstelling zijn wereldpremière in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Met een geweldige cast en crew, de prachtige muziek en indrukwekkende scènes is Studio 100 meer dan trots op de productie.


Gert Verhulst: “Ik ben zo ontzettend fier op wat we met '40-45' hebben kunnen neerzetten. Deze bijzondere productie heeft op alle vlakken mijn stoutste dromen en verwachtingen ruimschoots overtroffen. Deze voorstelling is sowieso één van de grootste hoogtepunten uit de geschiedenis van Studio 100.”

Voor hoofdrolspeler Jelle Cleymans is het een beetje dubbel dat het einde nu in zicht is. Dat zegt hij aan Radio 2 Antwerpen.


Jelle Cleymans: "Door de coronajaren is de schwung en de rek er een beetje uitgeraakt. Op een bepaalde manier voelt het nu alsof dat we terug mogen beginnen om dan terug te stoppen. Dat is een beetje raar, maar na 500 voorstellingen is het ook wel welletjes geweest."

Drukke planning


Het Studio 100 Pop-Up Theater doet al vier jaar dienst, maar is nog niet van plan om de deuren te sluiten. Eind april hervat 'Daens' haar voorstellingen. Het is niet bekend of ook die productie dit jaar eindigt. Op zondag 3 juli wordt de laatste voorstelling van '40-45' gespeeld.


Dit najaar focust Studio 100 zich op 'Vergereet Barbara', een nieuwe musical met de hits van Will Tura. Eind 2023 is het pas de beurt aan spektakel-musical 'Red Star Line'. De volledige planning vind je in onze kalender.


Dit jaar nog start de bouw van een nieuw Pop-Up Theater in Rotterdam. Vanaf volgend jaar zal er een Nederlandse versie gespeeld worden van '40-45'.


TICKETS & INFO: 40-45.live

BRON: Studio 100

Comments


bottom of page