top of page

Musical 40-45 verhuist van theater naar cinema

Het doek is gevallen. De spektakel-musical 40-45 speelde vandaag z'n laatste voorstelling. Na meer dan vier jaar en meer dan 750.000 bezoekers kwam er een definitief einde aan de meest succesvolle Vlaamse musical ooit. Toch is dit niet helemaal het einde.


Het verzet © Studio 100
Het verzet © Studio 100

Na jaren voorbereiding was het op 8 oktober 2018 eindelijk zover: de wereldpremière van de spektakel-musical 40-45. Het werd een wereldpremière in de letterlijke én figuurlijke betekenis van het woord. Naast spectaculaire scènes met heel wat special effects, werd het publiek ook geraakt met muziek en pakkende beelden die naar de keel grepen. Het ongeziene technisch concept met rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons zorgden ervoor dat alle toeschouwers op een unieke manier meegezogen worden in het verhaal. Om dit grootse concept te kunnen huisvesten bouwde Studio 100 in Puurs een Pop-up theater, helemaal op maat van deze voorstelling. Op alle vlakken is 40-45 dan ook een uitzonderlijke productie geworden.


Gert Verhulst, bezieler: "Ik ben zo ontzettend fier op wat we met 40-45 hebben kunnen neerzetten. Deze bijzondere productie heeft op alle vlakken mijn stoutste dromen en verwachtingen ruimschoots overtroffen. Deze voorstelling is sowieso één van de grootste hoogtepunten uit de geschiedenis van Studio 100."
Hans Bourlon aan Radio 2 Antwerpen: "Ik heb de voorstelling al 20 keer gezien, maar was nog steeds ontroerd gisteravond. "Iedereen heeft wel een verhaal over de Tweede Wereldoorlog in zijn eigen familie. Het is echt iets van bij ons."

Bioscoop


Na meer dan 750.000 bezoekers in het Studio 100 Pop-up Theater verwelkomd te hebben, is deze voorstelling vanaf 6 augustus ook op het witte doek te bewonderen. Samen met Kinepolis brengt Studio 100 de spektakel-musical 40-45 deze zomer naar de bioscoop. Of de filmvoorstelling dezelfde is als de op dvd uitgebrachte versie is niet duidelijk.


BRON: VRT NWS, Studio 100 TICKETS & INFO: Kinepolis.be

Comments


bottom of page