top of page

Maya de Bij krijgt derde bioscoopfilm

Vanaf eind februari is de derde langspeelfilm van het vrolijke bijtje Maya te zien in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen. 'Maya en het Gouden Ei' heet die en is het vervolg op de succesfilm 'Maya en de Honingspelen'.

Lara, Maya en Willy © Studio 100 Media
Lara, Maya en Willy © Studio 100 Media

De eerste twee Maya-films werden zeer goed onthaald. 'Maya 1: Eerste Vlucht' bracht maar liefst 29,6 miljoen euro op in de wereldwijde box office, 'Maya 2: De Honingspelen' 10,8 miljoen. Studio 100 hoopt met 'Maya 3: Het Gouden Ei' dat succes te evenaren. Op 7 januari 2021 ging de film in wereldpremière in Australië. Door de coronacrisis werd de film op verschillende momenten gereleased over de hele wereld. Meer dan een jaar later zijn pas Nederland en België aan de beurt.


De stemmencast


Free Souffriau spreekt opnieuw de stem in van Maya de Bij. Zij is sinds de metamorfose in 2012 de vaste stem van het vrolijke bijtje. Ook Thomas Van Goethem keert terug als Willy.

Free Souffriau: “Het voelt erg vertrouwd om opnieuw mijn stem aan Maya te lenen. Het is een mooie film geworden, waarin Maya en haar vrienden weer heel wat magische avonturen beleven.”

Maya - Free Souffriau

Willy - Thomas Van Goethem

Arnie - Kobe Van Herwegen

Barney - Elindo Avastia

Rumba - Naomi Janssen

Bumbelus - Richard Spijkers

Smoosh - Lore Janssens

Boof - Wout Sels

Henchie - Samir Hassan

Chomp - Giovanni Kemper

Flip - Bob Selderslaghs

Juf Cassandra - Hilde de Mildt

Koningin - Anke Helsen

Weeble - Simon Zwiers

Crawley - Tijl Dauwe

Leif - Pieter Casteleyn

Kolonel mieren - Simon Zwiers


Het verhaal


Wanneer Maya hoort dat de koningin haar en Willy uit elkaar wil halen, omdat ze weer eens chaos hebben gecreëerd in de bijenkorf, besluit Maya om met Willy op avontuur te gaan om de koningin te bewijzen dat ze wel samen te vertrouwen zijn. Onderweg komen ze een groene mier tegen die hen een gouden boon toevertrouwt, die ze moeten bezorgen aan de nieuwe mierenkolonie in Bonsai Piek. Samen met Eddie en Freddie die ze tijdens hun tocht tegenkomen, beginnen ze aan de reis. Wanneer de ‘boon’ plotseling uitkomt, blijkt er een klein schattig prinsesje genaamd Smoesh in te zitten.


Dit avontuur is veel meer dan ze verwacht hadden. Achterna gezeten door boomwantsen die de kleine Smoesh willen ontvoeren, ontdekt Willy een kant van zichzelf die hij nooit had verwacht. Hij is degene die de kleine Smoesh beschermt, om haar gezond en wel naar de mierenkolonie te brengen. Samen leren Maya en Willy dat vertrouwen niet zomaar een woord is maar dat vertrouwen verdiend moet worden.

De liedjes uit de film zijn Vlaanderen en Nederland samengezet in een single. Het nummer is vanaf nu overal te beluisteren. Met de liedjes uit de vorige twee films is dat niet gebeurd.


'Maya 3: Het Gouden Ei” is een coproductie van Studio 100 Media, Flying Bark en Studio Isar Animation. De film wordt in België en Nederland verdeeld via Kinepolis Film Distribution (KFD).


MEER INFO: kfd.be

BRON: Studio 100

Comments


bottom of page