top of page

Maya de Bij strijkt neer in de Studio 100 Story Studio

In de Studio 100 Story Studio in Antwerpen kunnen families vanaf nu in de wonderlijke wereld van Maya de Bij duiken. Dankzij 360° videoprojecties wagen ze zich als deel van een bijenkolonie en ontdekken ze hoe honing gemaakt wordt.

Maya en het Honingfeest © Studio 100
Maya en het Honingfeest © Studio 100

In een pand op de Antwerpse winkelstraat Meir heeft Studio 100 enkele maanden geleden een 'Story Studio' geopend. Da's een plek waar families in een digitale wereld kunnen duiken door middel van 360° videoprojecties.


Na het tegenvallende 'Bestemming Atlantis' proberen Studio 100 en CityCubes het nog eens. Met 'Maya en het Honingfeest' willen ze meer families met kinderen lokken. Bezoekers worden in deze nieuwe, interactieve totaalbeleving helemaal ondergedompeld in het universum van Maya de Bij. Ze maken een reis door de fascinerende wereld van de insecten en ontdekken ze hoe honing gemaakt wordt. Op het einde mogen ze meezingen- en dansen op het grote Honingfeest in de bijenkorf.

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: “Na ons eerste geslaagde avontuur 'Bestemming Atlanti' is het nu tijd voor één van de publiekslievelingen: Maya de Bij! Samen met onze partner CityCubes creëren we een spannend en interactief verhaal waarin de bezoekers ondergedompeld worden in de fascinerende wereld van deze populaire bij. Ik kijk er alvast heel erg naar uit om ook dit verhaal weer op een grensverleggende manier te beleven.”

Door de coronacrisis vielen heel wat inkomsten voor Studio 100 weg. Het entertainmentbedrijf begon al snel na te denken over events of producties die weinig of niet te beïnvloeden zijn door harde coronamaatregelen. De Studio 100 Story Studio met immersive experiences leek de geschikte oplossing.

Maya en het Honingfeest © Studio 100
Maya en het Honingfeest © Studio 100

Het publiek stapt letterlijk binnen in het verhaal door spectaculaire, levensgrote projecties. Een luisterverhaal via hoofdtelefoons maakt de beleving nog sterker. Om deze bijzondere ervaring te creëren wordt gebruikt gemaakt van de allernieuwste projectie-technieken.

Dieter Veulemans, CEO van CityCubes: “Wij zijn enorm blij dat Maya de Bij haar intrede maakt in de Studio 100 Story Studio. We gaan met dit verhaal aan de slag om er opnieuw een magische en spectaculaire belevenis van te maken want het thema van Maya leent zich daar enorm toe."

Omwille van de toegang in zeer kleine groepen en alle andere maatregelen is deze beleving 100% coronaproof. Zolang er vraag is naar tickets, blijft Studio 100 het Maya-event verlengen.


Alles info vind je via www.storystudio.live


BRON: Studio 100

bottom of page