top of page

Studio 100 lanceert '100% Wolf' met bioscoopfilm

In het buitenland is de animatiefilm '100% Wolf' al geruime tijd aangekondigd. Nu zijn ook België en Nederland aan de beurt. De ster van de film is Freddy, een onweerstaanbare roze poedel die ervan droomt om een echte weerwolf te worden.


100% Wolf © Studio 100 Film
100% Wolf © Studio 100 Film

'100% Wolf' is een uniek verhaal over vriendschap, mysterie & humor, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Australische schrijfster Jayne Lyons.


Het verhaal


Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven.


Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is.


Tijdens zijn zoektocht beseft Freddy dat hij, ondanks zijn roze, ontplofte kapsel, misschien niet 100% wolf is… maar wel 100% held.


De cast


Onder meer Phillippe Geubels, Lennart Lemmens en Manou Kersting lenen hun stemmen aan de hoofdpersonages uit de film. Daarnaast maken ook Nina Rey, Walter Baele, en vele anderen deel uit van de stemmencast.


Lennart Lemmens spreekt de stem in van Freddy: “Ik denk dat er veel gelijkenissen zijn tussen mij en Freddy: we zijn allebei erg onhandig, maar ook enorm ambitieus. '100% Wolf' is een topfilm. Het is een spannend verhaal met grappige personages, leuke muziek en lekker veel mysterie."

100% Wolf © Studio 100 Film
100% Wolf © Studio 100 Film

'100% Wolf' is een coproductie van Studio 100 Film en Flying Bark Productions en komt uit in Australië, Japan, Vietnam, Portugal, Rusland, Polen... Als alles goed gaat releasen Studio 100 Benelux en Kinepolis Film Distribution (KFD) de animatiefilm op 28 oktober 2020 in de Belgische bioscoopzalen.


BRON: Studio 100

Comments


bottom of page