top of page

De Smurfen openen eigen attractie in Plopsa Coo

Deze voormiddag vond de feestelijke openingsceremonie van De Smurfer in Plopsa Coo plaats. Bezoekers kunnen sinds kort een ritje maken op de coaster die volledig gethematiseerd werd naar de leefwereld van De Smurfen.


De Smurfen © Plopsa
De Smurfen © Plopsa

De Smurfen hebben sinds kort ook een eigen themagedeelte in Plopsa Coo. Grote Smurf, Smurfin en Véronique Culliford, de dochter van De Smurfen-bedenker Peyo, openden samen de attractie.De coaster werd recent volledig gestript en in een Smurfenkleedje gestoken. Zo werden de wachtrij, het station en de karretjes volledig gethematiseerd naar de leefwereld van de iconische Smurfen. Met een lengte van 570 meter en een hoogte van 15 meter razen bezoekers doorheen het magische Smurfendorp en langs het pronkstuk van de attractie; het kasteel van Gargamel. Het kostenplaatje van deze thematisering bedroeg 1,2 miljoen euro.


De Smurfen © Plopsa
De Smurfen © Plopsa

Naar aanleiding van De Smurfen hun 65e verjaardag werd er ook een expo voorzien naast De Smurfer met indrukwekkende foto’s en leuke wist-je-datjes over De Smurfen, die ook na de opening voor een bepaalde tijd zal blijven hangen voor de bezoekers.


Plopsa-CEO a.i. Koen Clement: “De Smurfen zijn enorm populair bij verschillende generaties. Het was dus niet meer dan logisch dat we hiermee aan de slag gingen en hen in Plopsa Coo integreerden. Dit deden we in nauwe samenwerking met IMPS, de wereldwijde licentiehouder van De Smurfen.”
Véronique Culliford: "Ik ben ontzettend blij dat De Smurfen eindelijk thuiskomen in hun land van oorsprong en dit op hun 65e verjaardag."

BRON: Plopsa

Comentarios


bottom of page