top of page

Baba Yega hangt maskers aan de haak

De vijf huidige dansers en de choreograaf van Baba Yega stoppen ermee. Sinds 2018 zitten ze onder het management van Studio 100. Ze veroverden de wereld met hun knappe prestaties op verschillende 'Got Talent'-shows, maar grote opdrachten bleven uit.


Baba Yega in hun beginjaren © Baba Yega
Baba Yega in hun beginjaren © Baba Yega

Baba Yega is al meermaals van samenstelling veranderd. Toen ze voor een promostunt in 2020 hun maskers uitdeden, zaten Yarno Lemmelijn, Sheldon Demiddeleer, Loris Riggio, Lucas Cabanier en Ilja Koers onder de maskers.Even laten werden Sheldon en Ilja vervangen door Kjaran Seys en Thibault Verbeke. Alle vijf de dansers hebben besloten om te stoppen met Baba Yega. Ook Sinerjey Meyfroodt, de choreograaf en de oprichter van de groep en tevens de partner van K3'tje Marthe De Pillecyn, trekt z'n handen af van het dansproject.


Toch betekent dit niet het einde van Baba Yega. Dat bevestigt Studio 100-woordvoerder Jan Pieter Boodts: "Het klopt dat de huidige dansers ermee ophouden. Wij vinden dat jammer want het gaat om zeer getalenteerde mensen. Baba Yega houdt niet op met bestaan, het zal op termijn anders ingevuld worden.”


Tijdens de Rewind Parties in het Sportpaleis lieten de Baba's voor de laatste keer zien hoe getalenteerd ze zijn.In een videoboodschap bedanken Yarno, Loris, Lucas, Kjaran en Thibault hun fans voor de afgelopen jaren.BRON: Studio 100

bottom of page