top of page

VanBurAl gaat optreden in discotheken en festivals

Studio 100 gaat de populaire VanBurAl-show, met Walter Baele, Walter De Donder en Koen Crucke, een eigen leven geven op festivals en in discotheken.


VanBurAl in actie © Joel Hoylaerts
VanBurAl in actie © Joel Hoylaerts

VanBurAl staat voor Van Leemhuyzen, de Burgemeester en Alberto Vermicelli, drie personages uit de iconische kinderreeks Samson & Gert. Het concept werd in 1999 bedacht door Gert Verhulst en Hans Bourlon voor de 'Samson & Gert Kerstshow: De VanBurAl Show'. Een fragment:Zo'n twintig jaar later verscheen het trio in de Samson & Gert Afscheidsshows, het 25 jaar Studio 100-feest in Plopsaland De Panne en de Rewind Parties in het Sportpaleis. De act met pluimen, roze kostuums en teksten van bekende liedjes op discomuziek was een dusdanig succes, dat Studio 100 het verder wil uitbouwen.Koen Crucke: “Het was maar een act van 25 minuten, maar we hebben dat in het Sportpaleis drie keer gedaan voor 17.000 mensen, jong en oud. Het was een gigantisch succes. We staan intussen al gepland voor oudejaarsavond in Plopsaland, maar Studio 100 is aan het bekijken om al eerder optredens te doen, onder meer op festivals en in discotheken.”

Deze zijsprong betekent wel meteen het einde voor Van Leemhuyzen en Alberto als gastpersonages bij Samson. Samson & Marie kregen in de Ketnet-reeks 'IJsjestijd' gezelschap van nieuwe personages. Enkel de Burgemeester is nog van de partij. De 'Samson & Marie Kerstshow: Het Theaterspookje', dat deze winter gespeeld werd, was dan ook de laatste voorstelling van Samson met de personages Van Leemhuyzen en Alberto.


Koen Crucke: “Dat was best emotioneel voor mij. Studio 100 wil de personages Van Leemhuyzen, meneer de Burgemeester en Alberto Vermicelli behouden, maar ook nieuwe personages introduceren. Ik begrijp dat. De toekomst is aan de jeugd.”

BRON: HLN, Het Nieuwsblad

Comments


bottom of page