top of page

Nieuwe afleveringen van Samson & Marie

Deze week zijn de opnames gestart van 'Samson & Marie IJsjestijd'. In de nieuwe tv-serie maken we kennis met vier fonkelnieuwe gastpersonages.


Samson & Marie © Ketnet, Studio 100
Samson & Marie © Ketnet, Studio 100

Samson & Marie zijn enkele dagen neergestreken op de Grote Markt in Mechelen met hun pop-up-ijssalon. Daar nemen ze nieuwe tv-afleveringen op, die vanaf september te zien zijn op Ketnet en NPO Zapp. De twee boezemvrienden trekken ook naar andere Vlaamse steden. In totaal worden er vijftig afleveringen ingeblikt.


Studio 100: “Voor 'Samson en Marie IJsjestijd' waren we op zoek naar een levendige, stedelijke omgeving. Zo kwamen we in Mechelen terecht. In totaal hebben we drie draaidagen op de Grote Markt.”

Het verhaal


Samson & Marie trakteren je op de lekkerste ijsjes en de leukste verhalen in hun pop-up ijssalon! Ze hebben hun busje omgetoverd tot een ijssalon dat elke aflevering neerstrijkt op een stadsplein. Het vrolijke duo maakt er in een mum van tijd een gezellig plekje van, waar je graag wil zijn en iedereen zich op slag welkom voelt. Daarbij ontmoeten ze heel wat leuke vrienden en maken ze nieuwe avonturen mee.


Samson & Marie © Dirk Vertommen
Samson & Marie © Dirk Vertommen

Personages


Naast Meneer De Burgemeester maken we kennis met vier nieuwe personages.


Bakkerin Florentine (Martine de Jaeger)


Florentine is de warme bakker van het dorp. Ze maakt de lekkerste dingen. Ze proeft eigenlijk nog liever dan dat ze bakt.


Brandweerman Bill (Michiel de Meyer)


Bill loopt steevast rond in zijn brandweerpak, ook als hij niet van dienst is. Hij helpt mensen graag, maar door zijn geklungel, gaat het dikwijls mis.


Brandweerman Bill © Dirk Vertommen
Brandweerman Bill © Dirk Vertommen

Kunstenares Trees (Goele de Raedt)


Dit is Trees, maar ze heeft liever dat je Therèse zegt. Deze ‘artistiekelinge’ houdt van roze en ziet overal kunst in, letterlijk overal!


Turnleraar Tarik (Samir Hassan)


Tarik is een turnleraar in de school vlakbij het pop-up ijssalon van Samson & Marie en loopt steevast rond in zijn trainingsoutfit met chronometer en bijbehorend fluitje. Hij is super energiek en wil altijd winnen.


Marie Verhulst: "De Burgemeester is terug van de partij. Alberto en Van Leemhuyzen zullen in de kerstshow opduiken. Ik wil dit net zoals mijn vader zeker dertig jaar doen, dus is het wel nodig dat er vers bloed komt."

'Samson & Marie IJsjestijd' is een coproductie tussen Ketnet en Studio 100 en is vanaf dit najaar te zien op Ketnet en NPO Zapp.


Kerstshow


Nu Gert Verhulst officieel afscheid genomen heeft, kunnen Samson & Marie echt uit de startblokken schieten. Naast de nieuwe afleveringen zijn ze in de kerstvakantie te zien in hun allereerste kerstshow: 'Het Theaterspookje'. Meneer De Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto spelen al zeker mee in de show. Of de nieuwe personages ook meedoen, is nog niet bekend. De voorstellingen gaan door in het Proximus Theater in De Panne, de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en het Trixxo Theater in De Panne. Daarna spelen ze enkele shows in Nederland.


Samson & Marie Kerstshow © Studio 100
Samson & Marie Kerstshow © Studio 100

TICKETS & INFO: studio100.com

BRON: HLN, GVA, Ketnet, Studio 100

Comments


bottom of page