top of page

Studio 100 TV keert terug naar Telenet

Vanaf 1 februari zal Telenet het kinderkanaal ‘Studio 100 TV’ opnieuw aanbieden in zijn basisaanbod. De zender blijft beschikbaar via Proximus.


Oud-Studio 100 TV-presentatoren Marie Verhulst, Joyce Beullens en James Cooke © Studio 100
Oud-Studio 100 TV-presentatoren Marie Verhulst, Joyce Beullens en James Cooke © Studio 100

De Studio 100-figuren zijn razend populair bij families. De vele content die de entertainmentspeler maakt, zit verspreid over verschillende platformen en aanbieders. In lijn met zijn strategie om via de decoder zo veel mogelijk content samen te brengen en op de meest gebruiksvriendelijke manier aan te bieden, biedt Telenet vanaf 1 februari het Studio 100-kanaal terug aan in zijn basis televisieaanbod. Dit betekent dat kinderen opnieuw toegang hebben tot het lineaire kanaal met muziekclips, karaoke-versies en clips uit shows van al hun gekende figuren.


Christophe Costers, verantwoordelijk voor digitale televisie en entertainment bij Telenet: “TV kijken lijkt de laatste jaren soms wel op verstoppertje spelen: waar zit het programma dat je zoekt? Via onze decoder brengen we al deze platformen samen en kunnen zowel ouders als de kinderen makkelijk de programma’s die ze zoeken, terugvinden. Voor kleine kinderen die nog geen afstandsbediening vastnemen, weten we dat ouders het lineaire kanaal vaak appreciëren. De oudere kinderen kunnen via een spraakopdracht gemakkelijk de titel van hun keuze terugvinden over verschillende zenders en apps. Zo wordt tv kijken opnieuw kinderspel.”

Gebruiksgemak centraal


Door de integratie van de programma’s op verschillende manieren, kunnen klanten zelf kiezen hoe ze de content willen bekijken. Niet iedereen vindt even makkelijk zijn weg vandaag in alle apps en platformen. Wie graag lineair kijkt, kan afstemmen op het kanaal 30. Wie specifieke titels zoekt, kan via een zoekopdracht alle titels zien die beschikbaar zijn in het lineaire kanaal, op Youtube en in Streamz. Wie liever gebruik maakt van de apps VRT MAX of VTM GO, kan ook deze openen via de decoder. Op termijn wil Telenet ook de content van deze apps toegankelijk maken via zoekopdrachten met de afstandsbediening, om de gebruikservaring nog verder te verbeteren en ervoor te zorgen dat kijkers meteen zicht krijgen op alle beschikbare content en programma’s.


De zender was begin 2018 uit het aanbod van Telenet verdwenen nadat Studio 100 had beslist om hem exclusief bij Proximus aan te bieden. Die exclusiviteit is nu voorbij, want beide operatoren kunnen Studio 100 TV voortaan aanbieden.


Eerder deze maand verdween wel een andere lineaire kinderzender, VTM Kids. DPG Media besliste de zender te vervangen door non-stop ziekenhuisreeksen. Het kinderaanbod verschoof naar het streamingplatform VTM GO.


Waar vind je Studio 100-content?

BRON: HLN, Telenet

Comments


bottom of page