top of page

Nu al nieuwe castleden bij 'Red Star Line'

De eerste speelperiode van de spektakel-musical 'Red Star Line' zit erop. In september hernemen de voorstellingen met enkele nieuwe castleden.


Jelle Cleymans © Studio 100
Jelle Cleymans © Studio 100

Met maar liefst tachtig voorstellingen sinds de start in maart mag de cast van de musical 'Red Star Line' terug voet aan wal zetten. De meeste onder hen bereiden zich voor op een nieuwe run van de komische musical 'Vergeet Barbara', die in juni terug in het Studio 100 Pop-Up Theater speelt. Anderen spelen in de zomervakantie mee in voorstellingen van andere productiehuizen.


In september vaart de Belgenland terug uit in het Pop-Up Theater, mét enkele nieuwe bemanningsleden. Zo neemt Hugo Sigal de rol van Odillon op. Hij wisselt af met huidige castleden Ludo Hoogmartens en Dirk Van Vaerenbergh.


Hugo Sigal: “Ik heb deze ongelofelijke voorstelling al een paar keer gezien en ben zo blij dat ze mij hebben gevraagd. Ik vind het fantastisch dat ik voor de eerste keer in zo’n grote productie als die van Studio 100 mag meedoen.”

Hugo Sigal © Studio 100
Hugo Sigal © Studio 100

Jong talent Femke Verschueren neemt de hoofdrol van Marie op. Ze alterneert met Ianthe Tavernier en Lotte Stevens.


Femke Verschueren: “Ik kijk er waanzinnig naar uit. Na het zien van de première hoopte ik al dat ik een rol zou mogen spelen in 'Red Star Line'. Ik vind het enorm spannend. Dit is het summum van wat je kan doen qua musical in Vlaanderen.”

Femke Verschueren © Studio 100
Femke Verschueren © Studio 100

Daarnaast vervoegt Tine Embrechts de cast als Zulma. Ze wisselt af met Goele De Raedt en Hilde Van Wesepoel.


Tine Embrechts: “Studio 100 had al meermaals gepolst of ik wilde meespelen, maar ik had nog nooit de stap gewaagd. Toen zag ik de première en ik vond het een bijzonder mooie voorstelling. Dus ik dacht: oké Tine, zeg nu maar eens ja en proef er maar eens van. Ik ben heel benieuwd!”

Tine Embrechts © Studio 100
Tine Embrechts © Studio 100

Oude bekende Bert Verbeke neemt de kleine rol van Cyriel op zich. Verbeke speelde mee in de eerste spektakel-musical '14-18'. Hij deelt de rol van Cyriel met Michiel De Meyer, Nordin De Moor en Leendert De Vis.


Bert Verbeke: “Ik heb onlangs mijn toekomstige collega’s ontmoet en vond die eerste dag samen al enorm fijn. Mijn collega’s namen de tijd om mij rond te leiden achter de schermen. Het was spannend zoals een eerste schooldag!”

Bert Verbeke © Studio 100
Bert Verbeke © Studio 100
Gert Verhulst: "We zijn er opnieuw in geslaagd om een reeks topnamen toe te voegen aan de cast van 'Red Star Line'. Ik ben vooral heel blij dat Hugo Sigal de rol van Odillon zal spelen. Het is altijd fijn samenwerken met de ongelofelijke vakman die Hugo is."


Technische mankementen


Op zaterdag 20 mei werden twee voorstellingen van 'Red Star Line' stilgelegd en vervolgens geannuleerd door technische storingen.


“Er waren wat problemen met deze voorstellingen. We hebben het ter plaatse proberen te verhelpen, maar jammer genoeg was er meer tijd nodig om het euvel te verhelpen”, bevestigt Studio 100 aan Het Nieuwsblad.


In het verleden moest Studio 100 ook al voorstellingen van '14-18', 'Daens' en '40-45' annuleren en herplannen door technische issues.


BRON: Studio 100, Het Nieuwsblad

TICKETS & INFO: redstarline.nu

bottom of page