top of page

Nieuwe versie 'De 3 Biggetjes' met Hanne, Marthe en Julia

Twintig jaar na het immense succes van de musical 'De 3 Biggetjes', toen nog met Karen, Kristel en Kathleen, heisen Hanne, Marthe en Julia zich in de biggen-pakjes. 'De 3 Biggetjes' gaat in première op 10 februari 2024 en is daarna te zien in de grootste theaters van Vlaanderen én Nederland.


'De 3 Biggetjes' © Studio 100
'De 3 Biggetjes' © Studio 100

Hanne, Marthe en Julia mogen zich opmaken voor hun musicaldebuut. Deze ochtend stelde Studio 100 de nieuwe versie van de hitmusical 'De 3 Biggetjes' voor. Na het enorme succes van de vorige producties in 2003 en 2007, keert deze voorstelling in 2024 terug naar Vlaanderen én Nederland. Ditmaal in een volledig vernieuwde en groots opgezette versie. Niet in het Studio 100 Pop-Up Theater, wel in verschillende theaters in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brugge, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Den Haag, Breda, Leeuwarden, Apeldoorn en Heerlen.


'De 3 Biggetjes' © Studio 100
'De 3 Biggetjes' © Studio 100

Cast


Knirri: Marthe De Pillecyn

Knarri: Hanne Verbruggen

Knorri: Julia Boschman

Pluisje: Marie Verhulst

Mama Big: Nurlalia Karim


De andere rollen worden later bekendgemaakt.


Ensemble:

Haas: Antar Latifine

Haas: Britt Roerig

Bever: Maja Van Honsté

Bever: Kenny Verelst

Eekhoorn: Mara Hoezen

Eekhoorn: Thomas Servranckx

Muis: Rani De Deken

Muis: Charlotte Campion

Das: Engel Talarima

Das: Bas van Rijswijk

Egel: Matthew Michel

Egel: Mathias De Decker

Wasbeer: Chris Schep

Wasbeer: Oonagh Jacobs


Verhaal


Het verhaal van de musical is een vervolg op het klassieke sprookje ‘De wolf en de drie biggetjes’ en begint wanneer de boze wolf al oud is. Op een dag ontsnapten drie biggetjes uit de boerderij en de wolf, Baltimoor, wilde ze meteen opeten. De biggetjes waren hem te slim af: het eerste biggetje bouwde een huisje van stro, het tweede een van hout. Deze blies Baltimoor zo plat. Het huisje van de derde big kreeg hij echter niet omver, omdat het van steen was gemaakt.


Zelfs na jaren en jaren blazen, kreeg hij de biggen nooit te pakken en lacht iedereen hem uit. Baltimoor wil alsnog wraak nemen op de derde big (de andere biggen zijn inmiddels verhuisd naar Italië en Frankrijk) en geeft zijn drie zonen de opdracht om haar drie dochters te vangen. Degene die hierin slaagt, krijgt als beloning de wolvenhoorn.


Nostalgie


In 2003 en 2007 speelden de toenmalige K'tjes Karen, Kristel en Kathleen in de musical 'De 3 Biggetjes'. Veel tieners en twintigers hebben mooie herinneringen aan deze voorstelling. Tot op de dag van vandaag blijft 'De 3 Biggetjes' populair. De liedjes zitten in het collectieve geheugen gegrift.'De 3 Biggetjes' is de kers op de taart van dit feestelijk jubileumjaar. K3 bestaat namelijk 25 jaar.

Hanne: “K3 bestaat dit jaar 25 jaar en wij zijn van plan om daar een spetterend feestje van te maken!”
Marthe: “Deze zomer geven we in de Pop-Up Arena in Middelkerke ook enkele concerten voor onze iets oudere fans met de show ‘K3, Live Late Night’ en daar kijk ik echt enorm naar uit. Sfeer en ambiance verzekerd!”
Julia: “25 jaar is echt een hele poos, dat is namelijk ouder dan ikzelf. K3 is er altijd geweest in mijn leven en dat gaat hopelijk ook nog lang zo blijven!”

TICKETS & INFO: de3biggetjes.live

BRON: Studio 100

NOOT VAN DE REDACTIE: Wij respecteerden het embargo. Dat hadden andere kanalen beter ook gedaan.

Commentaires


bottom of page